Comença el mes d'agost i moltes famílies inicien les vacances. Enguany, el coronavirus ha provocat una gran incertesa i són majoria els que opten pel cotxe per a desplaçar-se. I si hem d'omplir el dipòsit, val la pena veure en quines estacions de servei podem estalviar uns quants euros. No oblidem que els carburants acumulen dotze setmanes consecutives a l'alça i que els preus s'han encarit un 8,6% des dels mínims de principis de maig.

Aquestes són les gasolineres més barates de Girona, segons les dades que elles mateixes tenen l'obligació de comunicar a l'administració.

El preu mitjà de el litre de gasoil ha pujat aquesta setmana a Espanya un 0,28% respecte a la setmana anterior, fins a situar en els 1,063 euros, segons dades del Butlletí Petrolier de la UE . En el cas de el litre de gasolina, aquesta setmana amb prou feines s'ha encarit un 0,013%, tot i que enllaça així una nova pujada per escalar a un preu mitjà de 1,164 euros.

Des que es va trencar al maig la tendència a la baixa que portaven els carburants, el preu del litre de gasolina ha recuperat un 8,6% des dels mínims que va tocar, mentre que el del gasoil puja un 8,4%.

No obstant això, el dièsel i la gasolina són encara un 12,3% més barats que a les mateixes dates de l'any passat.

Això suposarà un lleuger alleujament per a les butxaques dels consumidors coincidint amb l'operació sortida d'estiu d'agost, el mes de vacances més important pel que fa a moviments de vehicles.

En concret, en la mateixa setmana de l'any passat, el preu del litre de gasoil era de 1,212 euros, mentre que el de gasolina se situava en els 1,327 euros.

L'estabilització en els preus dels carburants ve acompanyada de la remuntada en les últimes setmanes en els preus del cru, després de la seva caiguda per la crisi del coronavirus. Així, el barril de Brent, de referència a Europa, cotitzava aquest dijous per sobre dels 43,5 dòlars, mentre que el Texas s'intercanviava a uns 40,6 dòlars.

Tot i l'encariment dels preus a Espanya, la gasolina i el gasolil segueixen sent més barates respecte a la mitjana de la Unió Europea (UE) on el litre costa 1,277 euros i 1,144 euros respectivament.

El menor nivell de preus finals pel que fa als països de l'entorn es deu al fet que Espanya, tot i les pujades de l'IVA, als majors impostos i als gravàmens al biodièsel, segueix comptant amb una menor pressió fiscal, en general, que la mitjana comunitària.

Estalviar triant el dia de la setmana que respostes

Saps que pots estalviar en el preu que pagues per posar gasolina depenent del dia de la setmana que vagis a la gasolinera? Un estudi constata que la llei de l'oferta i demanda funciona a les estacions de servei, de manera que els dies que hi van més vehicles els preus són més alts.

D'aquesta manera, el dilluns seria el dia de la setmana amb els preus més econòmics a l'hora de posar carburant. Els preus es van encarint a mesura que s'acosta el cap de setmana, essent el dissabte el dia que són més cars.