La ministra portaveu, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dimarts que el Govern i els agents socials estan prop de tancar l'acord per a tancar una Llei que reguli el teletreball.

Així ho ha assenyalat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha postil·lat que per al Govern aquest acord és "imprescindible".

Govern, sindicats i empresaris han reprès aquest matí les negociacions de cara a la regulació del treball a distància i l'han fet amb un nou text que es va remetre als agents socials fa uns dies.

La ministra ha ressaltat que el teletreball "s'ha revelat fonamental en aquests mesos de confinament i ha permès avançar per sobre de les previsions que el Govern tenia a l'inici de la legislatura".

"La necessitat moltes vegades és virtut i les empreses i les administracions públiques han fet passos de gegant, però cal comptar amb un marc regulador que permeti garantir a empresaris i sindicats que es donen les condicions adequades i que els interessos de totes dues parts estan preservats", ha postil·lat.

Prorrogar els ERTO més enllà del setembre

D'altra banda, també en el marc del diàleg social, Montero ha recordat que aquest divendres s'abordarà la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) més enllà del 30 de setembre.

Respecte a aquesta qüestió, ha valorat que els ERTO han estat una peça "imprescindible i clau" perquè milers d'espanyols poguessin mantenir el seu lloc de treball durant el confinament, però també durant la pandèmia.

"Crec que la xifra que coneixem ho corrobora", ha postil·lat, després de recordar que el 30 d'abril hi havia més de tres milions de treballadors acollits a ERTO i ara hi ha 620.000 sota aquest supòsit.

La ministra ha remarcat que hi ha hagut èpoques en les quals més de 10.000 persones diàries sortien d'un ERTO, ritme que ara ha baixat a 5.000 sortides diàries i aquells que romanen sota aquesta situació pertanyen "als sectors més durament afectats per la pandèmia".