l 2020 s'espera un augment de la producció de llet, no només a la Unió Europea (UE), sinó també a la resta de grans productors. En els sis països de la UE que produeixen conjuntament el 70% de la llet comunitària, la Comissió Europea preveu creixements interanuals en tots els països: Alemanya (+ 0,3%), França (+ 0,6%), els Països Baixos (+ 0,8%), Polònia (+ 1,9%), Itàlia (+ 3%) i Irlanda (+ 3,5%).

La producció de llet de la UE al gener-juliol de 2020 va augmentar un 2%, la fabricació de formatge un 2%, la producció de mantega un 1,6%, la llet desnatada en pols un 1,9% i la llet de consum un 3,7%.

En altres zones grades productores, en el cas dels EUA, la producció al juliol i agost va augmentar en un 1,5 i 1,8%, respectivament. A Oceania, les previsions apunten a augments del 2% a Nova Zelanda i del 4% per Austràlia.

Molts són els factors que influeixen en el mercat lacti, com la situació econòmica mundial, els tipus de canvi, el Brexit i especialment el covid. De tots aquests factors, el covid es perfila com el factor més influent. Segons l'Associació Europea de Comerciants de Llet (Eucolait), l'evolució de la pandèmia, les restriccions de mobilitat i al canal Horeca, la disponibilitats d'una vacuna eficaç i la gravetat de la recessió influiran en el mercat lacti, que actualment es troba en un fràgil equilibri.