La Fundació "la Caixa" ha aportat avui 300.000 euros al Banc dels Aliments per a la recta final de la campanya "Gran Recapte" de Catalunya amb l'objectiu d'ajudar milers de persones afectades per l'emergència social derivada de la Covid.

L'entitat bancària ha anunciat la mesura després de la reunió entre el director general de la Fundació "la Caixa", Antoni Vila, el sotsdirector general de la Fundació, Marc Simón, i la presidenta de la Federació Catalana del Banc dels Aliments, Roser Brutau .

La 12a edició del "Gran Recapte" s'adapta al context actual de pandèmia i aposta pels donatius sota el lema "per a molts, la nova realitat és una nevera buida".

La campanya ha suprimit aquest any la recollida física d'aliments per minimitzar el risc de contagis.

El Banc dels Aliments travessa el moment més delicat des de la seva creació, amb una xifra rècord de 262.000 persones ateses de mitjana mensual a través de 636 entitats socials.

La demanda ha augmentat un 40% respecte a el mateix període del l'any passat a Catalunya i, per donar resposta a la necessitat actual, "Gran Recapte" ha de recollir 6 milions de quilos d'aliments en lloc dels 4,5 quilos habituals.

"El moment actual és tan crucial que requereix d'una implicació amb determinació d'organitzacions i empreses per teixir xarxes que garanteixin l'atenció dels col·lectius més vulnerables", ha ressaltat Brutau.

Un cop finalitzada la campanya, s'adquiriran i distribuiran aliments bàsics com llet, oli, llegums o conserves, amb la totalitat de les donacions aconseguides, a les entitats de l'entorn.

Durant el 2020, Banc dels Aliments ha distribuït a Catalunya més de 15 milions de quilos d'aliments i en menys d'una setmana més de 6.000 persones s'han inscrit com a voluntàries.