El Govern introduirà un sistema de registre per accedir a les ajudes als autònoms afectats per la crisi de la covid-19, han informat aquest dissabte fonts de la Vicepresidència de la Generalitat a Europa Press.

La inscripció serà un requisit previ per optar a les ajudes, que es concediran entre els autònoms que compleixin els requisits, i en funció dels criteris que aprovarà pròximament el Govern.

En una reunió aquest dissabte, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha abordat el disseny del nou mecanisme d'ajudes econòmiques basat en el registre previ amb la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller de Treball, Chakir El Homrani; i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, entre altres membres del Govern.L'ORDRE DE REGISTRE NO SERÀ RELLEVANT

Aquest registre permetrà facilitar l'accés a les ajudes econòmiques perquè arribin a més gent i es gestionin d'una manera més àgil, segons les mateixes fonts.

El termini per registrar-se estarà obert diversos dies, durant els quals els sol·licitants podran accedir al registre i introduir les seves dades.

No serà rellevant l'ordre de registre, a diferència del que va passar amb l'anterior sistema d'adjudicació --que limitava l'accés a les ajudes als primers 10.000 autònoms que la demanessin, a través d'una plataforma digital--.

El Govern treballa per portar aquest registre al Consell Executiu aquest dimarts, mentre ultima el disseny definitiu del sistema d'ajudes.