Electrofluxe, enginyeria, assessoria energètica, especialista en instal·lacions fotovoltaiques, mobilitat elèctrica i energies renovables, ubicada a Orfes, al Pla de l’Estany, acaba d’executar a Cornellà del Terri una instal·lació fotovoltaica col·lectiva. Aquesta instal·lació donarà servei a diferents equipaments municipals i als veïns que es trobin a menys de 500 metres, tal com marca la normativa. Aquesta instal·lació, una de les primeres que es fa a Catalunya, compta amb 110 panells Sunpower de 420Wp i amb una garantia de producte de 25 anys, obtenint una potència total de 46,2kW.

Tota l’energia produïda per la instal·lació solar és transformada per un inversor Huawei, i s’injecta directament a la xarxa de distribució passant per un comptador de nova instal·lació, que és l’encarregat del comptatge de tota l’energia produïda. Tota aquesta energia, mitjançant uns coeficients de repartiment, s’atorgarà a tots aquells veïns i equipaments municipals que estiguin dins del projecte.

L’empresa va ser fundada per Jordi Punset Pagès i Pau Viella Andreu, que van decidir unir els seus coneixements i experiències per convertir Electrofluxe en tot un referent en l’estudi, l’aplicació i el desenvolupament de les energies renovables, amb una llarga experiència en el disseny i instal·lació de projectes fotovoltaics per autoconsum. La seva activitat es desenvolupa tant en l’àmbit residencial (individual o compartit), com en l’àmbit empresarial des de projectes petits de 2kWp fins a grans projectes de 1MWp.

Al llarg de la seva trajectòria han portat a terme diferents projectes destacats com la instal·lació de plaques solars amb bateries i amb generador d’emergència en una casa aïllada situada a l’entorn de Sadernes, a la Garrotxa, la col·locació de plaques fotovoltaiques a la Granja Mas Colomer d’Esponellà per poder utilitzar energia verda o també la instal·lació de plaques solars a l’empresa Husyca, entre d’altres. Actualment tenen entre mans un projecte de compra col·lectiva amb material d’alta qualitat i amb 25 anys de garantia de producte i producció, de més de 100 instal·lacions arreu de la província de Girona. Un dels objectius que es persegueix sempre és obtenir el màxim rendiment en totes les seves intervencions i per aquesta raó assessoren als seus clients per adequar el projecte a les seves necessitats i, a més, obtenir un 50 per cent de bonificació a l’IBI durant cinc anys.

Electrofluxe ofereix diversos serveis en el terreny de l’eficiència energètica i de l’implementació de fonts renovables, l’autoconsum fotovoltaic, elaboren estudis de viabilitat fotovoltaica, punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, assessoria energètica i formació, gestiona contractes de llum i, a banda, són una empresa autoritzada en la instal·lació i legalització de línies de vida i sistemes de protecció anticaiguda.