Banc Sabadell culminarà aquesta setmana el pla d'ajust amb la sortida de 1.000 empleats

El programa, que no és un ERO, permetrà a l'entitat estalviar 115 milions d'euros en costos anuals

europa press. madrid

Banc Sabadell culminarà aquesta setmana el seu pla d'ajust voluntari amb la sortida de 1.000 empleats més de l'entitat, en línia amb el pla previst, segons fonts sindicals. El pla pactat entre el banc i els representants dels treballadors preveia que 1.817 empleats abandonessin l'entitat. Ja al tancament de febrer es van materialitzar al voltant de 700 sortides, que es van afegir a les 14 jubilacions anticipades del passat mes de desembre i a les prop de 70 desvinculacions es van produir durant el gener.

Per tant, estava pendent que es fes efectiva la baixa de 1.000 empleats més adherits al pla d'ajust, cosa que previsiblement succeirà aquest dimecres, 31 de març.

Per garantir la continuïtat de determinats negocis, quedarà dins de l'entitat un nombre residual de treballadors inclosos en el pla que no sortiran fins al mes d'abril.

El programa d'ajust, que no és un ERO, sinó que consisteix en sortides voluntàries, permetrà al Sabadell estalviar 115 milions d'euros en costos anuals.

El banc ara ha de reorganitzar les aproximadament 1.500 activitats que realitzaven les 1.817 persones que s'apartaran de l'entitat entre els 16.000 treballadors que seguiran en plantilla.

Per això, Sabadell està anticipant diferents plans de gestió i mobilitat interna, com l'acompanyament de comercials o el retorn d'equips de «servicing» a oficines, entre d'altres.

En un altre ordre de coses, les juntes d'accionistes d'Unicaja Banco i de Liberbank donaran llum verda a la seva fusió i a la renovació parcial del consell d'administració de l'entitat resultant en les seves reunions extraordinàries de dimecres.

Les juntes extraordinàries d'accionistes se celebraran a les 10 del matí, a Madrid en el cas de Liberbank, i a Màlaga al d'Unicaja Banco, encara que de forma telemàtica (sense l'assistència física dels socis o dels seus representants), seguint les recomanacions i restriccions vigents en el marc de la crisi ocasionada per la COVID-19.

Els accionistes de Liberbank aprovaran l'absorció de l'entitat per part d'Unicaja Banco, mentre que els de l'absorbent també validaran la renovació parcial del consell d'administració.

Així, el consell quedarà integrat per un total de 15 membres i estarà presidit per l'actual president d'Unicaja Banco, Manuel Azuaga, qui mantindrà les seves funcions executives. L'actual conseller delegat de Liberbank, Manuel Menéndez, serà nomenat conseller delegat i tindrà funcions executives.