05 de abril de 2021
05.04.2021
Diari de Girona

El grup gironí Med Playa reobre dos dels seus hotels pendent del mercat britànic

El Monterrey de Platja d'Aro i la cafeteria de l'Agir, de Benidorm, primers dels 16 establiments a funcionar

04.04.2021 | 23:56
El grup gironí Med Playa reobre dos dels seus hotels pendent del mercat britànic

El grup hoteler Med Playa, amb seus a Girona i a Benidorm, té els 16 establiments tancats des del setembre de l'any passat per la pandèmia de la COVID-19, però va iniciar la reobertura a partir de dijous passat de forma esglaonada. La cadena primer ha posat en marxa l'Hotel Monterrey, de Platja d'Aro, i la cafeteria de l'Agir, de Benidorm (Alacant). Sobre la resta d'establiments que té situats entre la costa catalana, alacantina i malaguenya concretaran la data d'obertura un cop el Govern britànic es pronunciï, el proper 12 d'abril, sobre els desplaçaments dels seus ciutadans a l'estranger. En condicions normals, els 9 hotels situats entre Benidorm i la província de Màlaga estarien oberts tot l'any. Durant el tancament, Med Playa ha aprofitat per fer reformes destacades als hotels Pez Espada (Torremolinos), Bali (Benalmádena) i Calypso (Salou).

Jordi Avellí, director d'operacions de Med Playa, va explicar que «comencem a obrir amb molta cura per complir i respectar escrupolosament totes les mesures preventives que ens ha indicat el Procicat. Hem seguit adequant les instal·lacions i els serveis a la nova realitat». Després de mig any de tancament, el Monterrey, de Platja d'Aro, va ser el primer hotel de Med Playa a entrar en funcionament. A partir de l'1 d'abril va obrir les portes amb tots els espais i serveis disponibles. Per Setmana Santa, l'ocupació ha estat d'entre un 80 i un 90%, amb clients catalans i del sud de França. «La gent té ganes de sortir. Tot i que hi ha restriccions dins de cadascuna de les comunitats autònomes, impedint la lliure circulació dels clients, hem optat per obrir aquells hotels on la gran majoria de clients són de proximitat», va afegir Avellí.

L'establiment baixempordanès continuarà funcionant, per cinquè any, com a hotel escola, amb l'objectiu d'orientar aquest establiment a la formació de joves professionals de l'hostaleria. Sota la supervisió d'un equip de professionals de la cadena, els joves estudiants en pràctiques treballen en àrees de cuina, neteja, direcció, recepció i sala.

A partir de l'1 d'abril, Med Playa també va obrir The Agir Springs Diner, la cafeteria de l'Hotel Agir, de Benidorm. Respecte el protocol de seguretat i higiene per evitar el contagi del coronavirus que ja van adoptar l'any passat, Med Playa seguirà limitant els aforaments del restaurant i del bar, ampliant torns per evitar les aglomeracions, i donant l'opció del servei take away per als que ho desitgin.

Per posar en funcionament la resta de l'hotel alacantí i de tots els altres establiments, la cadena està pendent del que decideixi el govern britànic sobre els desplaçaments dels seus ciutadans a l'estranger. El gruix de client que té Med Playa als seus hotels prové de la Gran Bretanya i de Rússia. Abans de la pandèmia, el grup tenia oberts tot l'any els cinc hotels de Benidorm i els quatre de la costa de Màlaga, entre Benalmádena i Torremolinos. Pel que fa a l'únic hotel de Med Playa situat a l'estranger, el Bella Vista, de Sinemorets (Bulgària), obrirà com ha fet els darrers anys, de maig a setembre. El director d'operacions de Med Playa va destacar que «confiem que aquest any, amb l'acceleració dels programes de vacunació i l'obertura de les fronteres europees, es comenci a recuperar la tan desitjada normalitat».

El grup Med Playa, amb seus a Girona i a Benidorm, és una de les principals cadenes hoteleres espanyoles especialitzades en la gestió d'establiments turístics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook