Segueix-nos a les xarxes socials:

Elon Musk promet portar internet a tot el món: «Serà con endollar-se al cel»

Starlink, l’ambiciós projecte del multimilionari, està desplegant milers de satèl·lits espacials

Desplegar una cúpula de satèl·lits al voltant de la Terra que permeti fer arribar internet a tots els racons del planeta. Aquest és l’objectiu de Starlink, el projecte més ambiciós del físic i magnat multimilionari Elon Musk. «Serà com connectar un cable al cel, un nou endoll», va vaticinar durant la seva participació ahir en una conferència telemàtica del Mobile World Congress (MWC).

L’exploració espacial és, des de fa gairebé dues dècades, una de les obsessions de l’inventor sud-africà. L’any 2002 va fundar SpaceX, la primera companyia privada de fabricació aeroespacial a llançar un coet a òrbita. Ara, la seva missió és desplegar una xarxa de connectivitat global sense precedents que permeti implementar el sistema d’internet de banda ampla més avançat del món. I és que la meitat de la població mundial, uns 3.700 milions de persones, encara no tenen accés al món digital.

Missió titànica

Un dia després de complir el seu 50 aniversari, el fundador i director general de Tesla i una de les ments darrere de PayPal va explicar que el seu projecte ja ha llançat a l’espai 1.500 satèl·lits amb un potencial de descàrrega de 30 terawatts per segon i que està tancant acords amb dos grans operadors de telecomunicacions.

La titànica missió de Musk i Starlink és gairebé quimèrica. Com va assenyalar el moderador de la xerrada, Justin Springham, responsable del contingut editorial de Mobile World Live, el mercat de la creació de satèl·lits és tan complicat que la majoria de companyies que l’han intentat han acabat en fallida. «Starlink és diferent d’altres projectes perquè la tecnologia que estem desplegant no la té ningú i està més avançada que la que usem en la Terra», va apuntar.

I és que, com va confessar Musk, la inversió en el projecte abans de poder obtenir beneficis oscil·la entre els cinc i els deu milions de dòlars. El magnat, això sí, és la segona persona més rica del món només per darrere de Jeff Bezos, pare de Amazon. El valor net de la seva fortuna ascendeix 151.000 milions de dòlars (més de 126.854 milions d’euros), segons Forbes.

Prem per veure més contingut per a tu