El president de la Fundació CEDE (Confederació Espanyola de Directius i Executius), Isidre Fainé, va afirmar ahir que cal «construir i preservar un marc regulador que sigui fiable -de manera que proporcioni seguretat jurídica- i intel·ligent, perquè es pot fer compatible l’eficiència amb l’equitat».

Durant el discurs de cloenda del XXè congrés de directius CEDE a Còrdova, al qual van assistir el rei Felip VI i la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, va assegurar que «les empreses estan superant el temporal amb aplom i coratge» compartint esforços amb la resta d’agents socials i les administracions, de la mateixa forma que van fer els presidents de Naturgy, Francisco Reynés; i d’Agbar, Àngel Simón, en una de les sessions. «És cert que s’han produït danys i algunes baixes, però el teixit empresarial s’ha mostrat resilient, desmentint tots els pronòstics pessimistes realitzats mesos enrere», va afegir.

Davant diversos centenars de directius, Fainé va alertar dels riscos que caldrà afrontar quan es retirin els estímuls que es van imposar per superar la crisi. «Caldrà veure com camina el pacient quan li treguin les crosses», va dir.

També va destacar els reptes del sector públic: assegurar la sostenibilitat de les finances públiques i tirar endavant les reformes compromeses amb la UE. A més d’apostar per la col·laboració pública-privada, va demanar un marc regulador «que proporcioni seguretat jurídica i intel·ligent i compromís amb la societat».