Nou avís i SOS. Eoliccat, que agrupa el sector eòlic a Catalunya, ha reclamat a la Generalitat que aplicació «de manera immediata i generalitzada» les recomanacions del pla REPowerEU presentat per la Comissió Europea perquè d’una vegada per sempre s’acceleri la transició energètica, en la qual la comunitat va molt endarrerida.

Aquesta estratègia està pràcticament paralitzada a Catalunya des de fa més d’una dècada. El propi president Pere Aragonès ho va reconèixer en la seva intervenció fa unes setmanes en la Reunió anual Cercle d’Economia celebrada a Barcelona.

Ara el sector, que s’ha dirigit a la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, exigeix celeritat. Eoliccat retreu al Govern català que la reforma del decret 24/2021 hagi estat una «oportunitat perduda» per a incorporar les propostes de la Comissió Europea i «agilitar els projectes de renovables, ampliant l’abast de les mesures presa als parcs de fins a 50 megavats (MW).

Aquesta organització, que ja ha retret en més d’una ocasió l’actitud de la Generalitat, ha destaca que l’a reforma del decret va limitar els seus efecte als projectes de menys de 5MW. I això, afirmen, ensopega amb dos elements que dificulten la seva efectivitat.