Diari de Girona

Diari de Girona

El Govern presentarà al setembre l’ampliació del còmput de pensions

Escrivá sosté que estendre l’actual període de 25 anys pot beneficiar els que tenen pitjors condicions al final de la vida laboral

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, en una imatge d’arxiu. | EUROPA PRESS

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, va anunciar ahir que a principis del mes de setembre el Govern presentarà als agents socials la proposta de reforma de l’actual període de còmput de 25 anys que serveix per al càlcul de la pensió de jubilació. En una entrevista al programa «Al Rojo Vivo» de La Sexta, Escrivà va remarcar que aquest nou plantejament es basa en el que va recomanar el Pacte de Toledo i exigeix ​​el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i el seu objectiu és reflectir «les noves realitats al mercat de treball», que no existien fa 20 anys.

Segons va explicar Escrivà, el departament té diverses opcions de reforma sobre la taula. D’una banda -va dir- s’estudia ampliar l’actual període de còmput de 25 anys per a les persones que els darrers anys de la seva vida laboral no han estat els millors, per situacions d’atur o de retallada salarial. Una mesura d’aquesta mena podria beneficiar el 30% dels treballadors, segons va estimar Escrivà.

També hi ha sobre la taula regular «un millor tractament de les llacunes de cotització», que són els períodes intermedis de cotització de la vida laboral dels treballadors (per desocupació, excedència o altres circumstàncies). A més, el ministre també va deixar la porta oberta que la reforma del període de còmput permeti a cada treballador triar els millors anys de la seva vida laboral perquè serveixin de base al càlcul de la quantia de la pensió de jubilació. «De tot això n’estem parlant [al Ministeri] i quan ho tinguem llest els ho presentarem als agents socials per negociar un acord», va dir Escrivà.

Compartir l'article

stats