Segueix-nos a les xarxes socials:

La patronal tecnològica gironina estrena una exposició de retroinformàtica

L’exhibició mostra la història i curiositats dels primers microordinadors que van arribar a Girona

La patronal tecnològica gironina estrena una exposició de retroinformàticaAENTEG

La Casa de Cultura de Girona acull des d'aquest dilluns una exposició de retroinformàtica organitzada per l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i el Tecnoateneu de Vilablareix, i que ha estat comissariada per Marc Malagelada, enginyer tècnic en informàtica de sistemes i col·leccionista d’ordinadors clàssics.

L’exposició, que romandrà oberta fins al divendres 18 de novembre, pretén, a través d’una sèrie de panells informatius, que els visitants puguin conèixer la història, curiositats i anècdotes dels primers microordinadors que, a principis de la dècada dels vuitanta, van arribar a la demarcació de Girona. Un dels exemples, és l’empresa Ventamatic de Roses, una de les companyies pioneres en la importació d’ordinadors a les comarques gironines, i de la difusió de la cultura de la microinformàtica a través de revistes fotocopiades i cassets amb programes.

A les vitrines que conformen l’exposició es troben alguns dels models informàtics que van marcar aquella època: els Sinclair ZX80 i ZX81, tota la família Spectrum (48K, Spectrum+, Spectrum+2...) o els primers models d’Apple, entre d’altres.

L’exposició s’emmarca dins dels actes dels Premis E-TECH 2022, uns guardons organitzats per l’AENTEG, que tenen com a objectiu reconèixer les empreses, institucions, entitats i persones de les comarques gironines que contribueixen al desenvolupament i la difusió entre la societat de les TIC (tecnologies de la comunicació i la informació).

Prem per veure més contingut per a tu