La Fundació SER.GI i la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació organitzen el curs d'especialització 'Estratègies de Gestió Emocional per al docent a l'aula' adreçat a tots els professionals dels camps educatiu i social.

Amb divuit places, el curs combina sessions presencials i a distància. L'activitat començarà el 15 de març a la seu de la Fundació UdG: Innovació i Formació (al Parc Científic i Tecnològic de la UdG) i s'allargarà fins al 26 d'abril.

La formació pretén dotar d'eines als docents i als educadors per detectar les emocions que apareixen en determinades situacions i acompanyar-ne la gestió a l'aula. El professional, a través de diferents tècniques com el mindfulness, aprendrà a regular l'autocontrol emocional per respondre a cada situació. S'adquiriran, a més, experiències concretes per aplicar al dia a dia del seu centre o entitat.

Entendre les emocions

Els promotors del curs destaquen que la necessitat de potenciar la intel·ligència emocional cada vegada es fa més palesa i coneguda per tots els beneficis que comporta en la millora del benestar personal, professional i en relació amb els altres. I és en el camp de la docència, on encara es fa més necessari el seu coneixement i control. La intel·ligència emocional ens ajuda a entendre millor com funcionen les nostres emocions i, conseqüentment, com funcionem nosaltres mateixos, en la nostra vida, en la relació amb nosaltres, amb els altres i amb el món.

Treballant tots aquests aspectes, els docents afinaran les eines que els permetran acompanyar els infants i adolescents en el seu propi desenvolupament personal i emocional.

El curs serà impartit per Núria Balliu Castanyer, sociòloga, màster en Desenvolupament Humà Sostenible, Coach Sistèmica, Coach amb Cavalls i especialista en Systemic Management.