El Montessori Palau Girona ha acollit aquest cap de setmana el III Seminari Internacional sobre Neurociència i Educació (ISNE), que organitza conjuntament amb el centre de formació Montessori Palau International Research and Training Center. Hi han assistit 352 persones, sobretot docents i directors de centres escolars catalans, d’arreu de l’Estat i d’Argentina, entre d’altres.

La tercera edició del seminari ha comptat amb diferents experts en neurociència i educació, com els doctors Álvaro Pascual-Leone, Eddie Brummelman, Silvia Dubovoy o Adele Diamond -aquesta ocupa el lloc número 13 dels neurocientífics vius més influents, segons el rànquing Online Psychology Degree.

El lligam entre la música i el cervell

Els conferenciants van aprofundir en els ponts entre la neurociència, allò que passa a les aules i la necessitat de generar, entre el món educatiu, un sistema de treball més científic. El director d’orquestra Juan Felipe Molano, amb l’Orquestra Jove de la Selva, va oferir una ponència-concert per demostrar que la música i el cervell estan estretament lligats.