22 de octubre de 2019
22.10.2019
Diari de Girona

Educació bonificarà el 50% de la matrícula a les noies en cicles formatius industrials

22.10.2019 | 00:54
Un grup d'alumnes en una classe de formació professional, en una imatge d'arxiu.

El Departament d'Educació bonificarà, a partir d'aquest curs, el 50% de la matrícula a les noies que estudiïn algun cicle superior de formació professional industrial, de manera que pagarien 180 dels 360 euros que la matrícula costa en l'actualitat.

La Conselleria va indicar que es tracta d'una acció «positiva» per fomentar la presència de noies en els estudis d'electricitat i electrònica, energia, mecànica i instal·lació i manteniment, unes famílies industrials on, ara, la matrícula femenina representa el 3,8%. L'objectiu final del Departament és duplicar aquest percentatge i arribar al 7%.


Perfil demanat a les empreses

La sotsdirectora general d'Ordenació de la formació professional i d'ensenyaments de règim especial, Pilar Nus, va explicar que són estudis amb places vacants, però que els joves en surten graduats amb un perfil molt demanat a les empreses.

A més, Nus va destacar que és un sector amb sous més elevats que el mercat al qual s'adrecen altres cicles formatius i més conciliació laboral, però sobretot va dir que les noies «tenen capacitat per poder-ho fer».

És la primera vegada que el Departament d'Educació fa una acció d'aquestes característiques, que afectarà de moment a catorze cicles de grau superior de quatre famílies de formació professional industrial.

Pilar Nus va remarcar que tothom diu que «tenim igualtat efectiva» i, en canvi, «no és veritat». Per això, va defensar que si el que es fa no dona «resposta» cal, tirar endavant una estratègia amb accions positives.

El Departament d'Educació no descarta estendre la mesura a altres famílies i està treballant per impulsar-ne de similars en cicles d'imatge personal o de serveis a les persones, on la situació és la contrària: en aquests casos, la presència de dones és generalitzada i només el 7% són homes.

La resolució, signada pel conseller d'Educació, Josep Bargalló, es va oficialitzar ahir amb una publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook