04 de febrer de 2016
04.02.2016

Riudellots estudia les necessitats de les empreses

La informació obtinguda servirà per dissenyar accions de promoció econòmica i d'ocupació

04.02.2016 | 00:00
Una enquestadora recollia dades, ahir, en una empresa de Riudellots.

L'Ajuntament de Riudellots de la Selva impulsa un estudi per conèixer les necessitats de més de 240 empreses ubicades al polígon industrial del municipi i al Centre Integrat de Mercaderies (CIM) de la Selva. La informació obtinguda servirà per dissenyar les actuacions de promoció econòmica i d'ocupació municipals, que podran fonamentar-se en "dades reals" sobre les necessitats i característiques de les empreses.
"A banda de les dades quantitatives sobre número de treballadors, facturació i exportació, entr d'alters, ens interessa poder disposar de dades qualitatives com ara les necessitats d'espai, comunicacions i el seu grau de satisfacció", va explicar el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés. L'estudi compta amb el finançament i suport del Servei d'Ocupació de Catalunya vehiculat a través d'un pla d'ocupació del Consell Comarcal de la Selva, que ha permès la contracció d'una persona durant 6 mesos. El treball consisteix principalment en l'elaboració d'una enquesta a partir visites personalitzades a directius i responsables de les empreses. Riudellots compta amb dos grans àrees industrials, e Polígon de Girona-Àrea Empresarial de Riudellots de la Selva i el CIM La Selva. Aquestes dues àrees apleguen un total de 244 empreses, que ocupen a 4.565 persones.

Negocis rendibles
A través de l'enquesta, l'Ajuntament espera obtenir dades que permetin "millorar l'ocupabilitat" de les persones que busquen feina al municipi i detectar quines necessitats formatives tenen. També es persegueix aclarir quines "necessitats de mobilitat" tenen els treballadors dels polígons, per tal de poder explorar alternatives que contribueixin a reduir la circulació de vehicles per aquestes àrees industrials. "Per poder implantar iniciatives" i "aconseguir que siguin efectives", sosté Barnés, "cal conèixer la realitat de la nostra àrea industrial".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema