Última setmana de campanya electoral amb la majoria d'enquestes que donen majoria absoluta als independentistes en escons i fregant el 50% dels vots. Els darrers sondejos situen Junts Pel Sí clarament al davant però lluny encara de la majoria absoluta i li mancaria el suport de la CUP. Ciutadans es situa com a clara segona força i Catalunya Sí Que Es Pot, PSC i PP estarien frec a frec per ser tercera força amb lleuger avantatge de la confluència d'esquerres no independentista. Unió maldaria, segons aquests sondejos, per entrar al Parlament.

Enquestes i sondejos del 27S

El darrers dos sondejos a publicar-se han estat els de La Vanguardia i El País. El diari del grup Godó pronostica una àmplia victòria de Junts Pel Sí amb 63-65 escons, a tocar de la majoria absoluta, que és de 68 diputats. La segona força seria Ciutadans amb 20 -21 escons. Lluny del partit taronja hi hauria Catalunya Sí que es Pot amb 13-15 diputats. El PSC s'enfonsaria a 12-14 diputats amb un frec a frec amb el PP que n'obtindria també 12-14. Unió aconseguiria tres diputats per Barcelona.

Pel que fa a les Comarques Gironines, La Vanguardia pronostica una hegemonia clara de Junts Pel Sí, amb 11 escons. La segona força seria Ciutadans, amb 2 i la CUP, PSC i PP n'obtindrien un cada un.

Pel que fa a l'enquesta d'El País, aquesta encara situa més a prop de la majoria absoluta Junts Pel Sí, que es quedaria per la forquilla alta a un diputat dels 68 escons, n'obtindria entre 66 i 67. La segona força seria Ciutadans, amb 19 diputats, i la tercera el PSC amb 14, que empataria amb Catalunya Sí Que Es Pot, que també tindria 14 diputats però un percentatge de vots un xic més baix. El PP obtindria 10 diputats i Unió maldaria per entrar al Parlament amb entre 0 i 2 escons. Pel que fa al precentatge de vots JxSi i CUP sumarien el 49,6% dels sufragis.

A la circumpscripció de Girona l'independentisme arrasaria amb 11 diputats de Junts Pel Sí, com a primera força, i 2 de la CUP com a segona. Ciutadans, el PSC, Catalunya Sí Que Es Pot i el PP, per aquest ordre, obtindrien un diputat cada un. Unió es quedaria fora del Parlament.

La majoria d'enquestes publicades fins ara donen una majoria absoluta a l'independentisme, però cap pronostica ni una majoria absoluta de Junts Pel Sí ni una majoria en nombre de vots. Totes coincideixen, però, que Ciutadans i Catalunya Sí Que Es Pot es disputarien la segona plaça, amb un lleuger avantatge per a la formació taronja. PSC i PP s'enfonsarien perdent entre 5 i 10 escons segons l'enquesta i Unió maldaria per entrar al Parlament. Totes les enquestes, també, donen la clau de la governabilitat independentista a la CUP.

Només les dues enquestes que ha fet La Razón no preveuen ni majoria de vots ni d'escons per a les dues forces independentistes: JxSí (59-57) i CUP (4-5). El sondeig més favorable a l'independentisme, en canvi, és el d'El PuntAvui. JxSí (65-70) i CUP (8-10).

Molts indecisos

Un element destacat en els sondejos electorals que s'han fet fins a la data és la gran bossa d'indecisos que encara no saben quina butlleta ensobraran. Segons El Periódico, aquesta bossa, suposa el 25% de l'electorat i seria clau per fer guanyar o no l'independentisme, si ens agafem les eleccions en sentit plebiscitari.