El president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, va declarar ahir que davant una eventual independència de Catalunya els equips catalans "no podrien jugar la Lliga", ja que "la legislació els ho impedeix". Tebas va afegir que la "Llei de l'Esport estableix que l'únic Estat que pot jugar en competicions nacionals és Andorra", però també es va mostrar convençut que "Catalunya mai se separarà d'Espanya".

El màxim dirigent de la LFP va comentar que processos com el que es pretén dur a terme a Catalunya "requereixen reflexió i saber les conseqüències que comporten", ja que una hipotètica independència del territori català debilitaria tothom, a "Catalunya i el que queda d'Espanya". Aquesta situació no afectaria només als equips de primera divisió (Barça i Espanyol) si no que també afectaria a les altres categories espanyoles i per tant, al Girona, al Llagostera i a l'Olot pel que fa al fútbol. En altres disciplines, com el bàsquet, es veuria afectat l'Uni Girona.

El president del Consell Superior de l'Esport, Miguel Cardenal, va reiterar ahir que si Catalunya fos un estat independent el Barça i l'Espanyol, i la resta de clubs catalans d'altres disciplines, no podrien participar a la lliga espanyola. Segons va dir, és de "sentit comú" que les competicions tenen àmbits geogràfics concrets, marcats per les fronteres estatals, tot puntualitzant que els casos de Gibraltar o Andorra, que tenen esportistes i clubs jugant campionats espanyols, són "excepcions que confirmen la regla".

Cardenal va recordar que ell és de Bilbao i que va voler parlar de la qüestió només com una hipòtesi que no creu que es produeixi. Segons eva dir, "el problema no és de lleis, sinó de realitat de l'esport". En aquest sentit, va afegir que li "faria pena" que tots dos equips marxessin de la lliga espanyola, però la tradició "de més de 150 anys" de moltes federacions és aquesta, l'agrupació de clubs per entorns geogràfics. Amb tot, va dir que les finances dels clubs professionals estan molt lligades als drets d'imatge per televisió, i que en un estat més petit aquests ingressos disminuirien. Per això, segons ell, la lliga catalana seria comparable a l'holandesa, la belga o l'escocesa, amb dificultats dels seus equips per entrar a la Lliga de Campions. A més, va afegir, "plantejant-se la independència de Catalunya, el menys important és a quina lliga jugarien els equips catalans, sembla un acudit, però cal dir la veritat a la gent". "Si aquests equips volen jugar la lliga espanyola, això significa alguna cosa, és perquè hi ha lligams, ja que el Paris Saint-Germain o el Bayern de Munic no volen jugar la lliga espanyola", va insistir. Cardenal també va reclamar al president del Barça, Josep Maria Bartomeu, que no calli la seva opinió per pressions polítiques.