23 de setembre de 2015
23.09.2015

Cepime creu que la separació de Catalunya seria «una catàstrofe»

El president de la confederació diu que aquesta situació acabaria generant tancament i atur

23.09.2015 | 07:24

El president de la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepime), Antonio Garamendi, va assegurar ahir que la sortida de Catalunya d'Europa i de l'euro seria «una catàstrofe» per a totes les empreses perquè aquesta situació, al final, acabaria generant tancaments o atur.
    En declaracions als mitjans abans de clausurar la reunió de la Junta Directiva de Cepime, Garamendi va afirmar que una eventual secessió també seria negativa per a les Pimes, perquè «sempre van darrere de les grans, i quan la inversió falla i hi ha deslocalització, significa o tancaments o atur».
«Espanya és un dels països més antics d'Europa i Catalunya n'és una part importantíssima», va voler deixar clar Garamendi, que va indicar també que, perquè la decisió d'independitzar-se «sigui legítima, una part no pot decidir sobre el tot».
    «Nosaltres sempre apostarem per l'estabilitat, per l'Estat de Dret i pel diàleg, si n'hi ha, que n'hi ha d'haver», va apuntar. A banda d'això, va assegurar que és «una mica absurd» intentar anar en la direcció contrària a l'actual cessió d'autonomia cap a Europa.
    Per això, aposta per «parlar d'Espanya i de l'espanyol amb naturalitat» i per centrar-se en «les coses que són veritablement importants, com tenir feina demà o com anar al futbol diumenge», deixant a una banda debats «que són molt del cor però poc de la raó».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema