Ciutadans va viure ahir una autèntica festa. La candidatura gironina liderada per Jean Castel va esperar el recompte de vots en un bar al costat de la devesa. Mentre sopaven, les notícies que veien per la televisió els eren cada vegada més positives. És així com a les comarques gironines han passat de ser la setena força a la segona, de 0 a 2 diputats, i quadruplicant els vots arribant gairebé als 48.000 amb un 12,5% dels vots emesos.

Castel, que anirà al Parlament al costat de l'altre diputat gironí de la formació, Alfonso Sánchez, va repassar aquestes xifres però, a banda de les dades gironines, sobretot es va centrar en el tema principal. "El 52,08% ha dit "no" a la independència, un "no" que és un "sí" a Catalunya, un "sí" a Espanya i un "sí" a Europa", va començar.

En paraules de Castel, Ciutadans ha "convertit en realitat" i fet "possible" una "nova i una altra manera de fer i entendre la política", va dir insistint que molts catalans els han donat el vot per ser "la veu que defensi els seus interessos i torni a reprendre tot aquell sentit comú, responsabilitat i corresponsabilitat que altres han abandonat en els últims anys".

Com era d'esperar, la victòria de Junts pel Sí té també l'altra lectura que Castel va aprofitar per recordar. "Des del punt de vista dels perdedors, que volien aquesta independència, ara intentaran interessen", va avisar. Però, a parer seu, "hi ha una dada constatable i que qualsevol català pot consultar i que ara mateix totes les televisions emeten". Així, el líder de Ciutadans a Girona va tornar a recordar que un "52,08% ha dit "no" a la independència" i "un "sí" a Catalunya, "sí" a Espanya i "sí" a Europa". Per això, va demanar als guanyadors de les eleccions que "comencin a governar per a tots els catalans, i Ciutadans hi tindrà molt a dir".

Igual que la candidata de Ciutadans per Barcelona i futura nova cap de l'oposició, Inés Arrimadas, el gironí Castel també va demanar la dimissió d'Artur Mas. "Volem dir a Mas que hauria de fer des del minut 1 és dimitir, perquè s'ha estat amagant rere la plataforma [de Junts pel Sí], que també ha estat encobrint Junqueras". Així, va insistir,"el que li demanem és que dimiteixi i se'n vagi a casa". I el mateix per Junqueras, va afegir.

De fet, el nou diputat gironí va considerar que "una candidatura que es presenta amb Romeva com a cap de llista, aquest hauria de ser el futur president". A partir d'aquí, Ciutadans vol un "futur d'il·lusió" i es començarà a "construir i sentar les bases d'un nou govern amb un 10 de transparència, zero corrupció i total regeneració".

Sobretot, però, els dos diputats hauran de representar la demarcació de Girona. Castel, que va agrair la "gran feina dels apoderats", va reblar que seran la "gran veu" de la província al Parlament per donar "solucions als problemes reals" i a "sectors com la ramaderia, l'agricultura o la pesca" que són, va finalitzar, un "tret fonamental per recuperar la nostra economia i, en clau de l'ocupació, faran aquelles polítiques que donin sortida a tanta gent de l'atur".