Durant tota la jornada d'ahir la cobertura mediàtica de les eleccions catalanes va ser més que massiva. Això es va veure reflectit en un total de 180 periodistes de diversos llocs del món que van cobrir la diada electoral catalana pels seus respectius mitjans.

La victòria de les forces independentistes a Catalunya va ser tema d'obertura per algunes edicions digitals de mitjans com els els belgues Le Soir o Le Libre, o bé els francesos Libération i Le Monde, aquest darrer assegurant que "La participació ha estat particularment elevada". En el cas de Libération, el rotatiu va titular amb "Els catalans es comprometen amb l'independència". També va assegurar que Junts pel Sí i la CUP han assolit un "punt important" i que el proper repte seran les eleccions al Congrés dels Diputats.

Les informacions sobre el recompte a Catalunya també van tenir un lloc destacat en mitjans anglosaxons com és el cas de The Guardian, que va oferir durant tota la tarda un blog on s'anava actualitzant la informació referent a les novetats que anaven sortint. El corresponsal de The Guardian va avisar que "el primer obstacle" dels independentistes seria assolir un acord entre Junts pel Sí i la CUP. En el cas de la BBC des de bon matí ja es va dur a terme una notícia reportatjada sobre les eleccions i al vespre, un cop comptabilitzats els resultats, la cadena va informar dels resultats electorals i va dir que els partits del "sí" van guanyar i que Madrid s'ha compromès a "bloquejar" qualsevol moviment envers la independència.

L'italià Corriere della Sera va obrir la seva edició digital amb la victòria de les forces independentistes. El diari va destacar la participació "rècord" i que els partits del "sí" han aconseguit "la majoria dels escons". Le Figaro va incloure la informació de Catalunya en portada en l'edició digital i també va remarcar que els "catalans s'allunyen de Madrid" cap "a la via de la independència". El rotatiu nord-americà va destacar que Junts pel Sí i la CUP tenen un 47,8% dels vots, cosa que consideren un "impuls fort per a la campanya independentista que havia perdut suport en els darrers dos anys". El britànic Financial Times destaca que els independentistes han guanyat, però no per vots. "És una victòria històrica però incompleta", va declarar el corresponsal Tobias Buck.