L'exconseller d'Interior Joaquim Forn va demanar al jutge del Tribunal Suprem que l'investiga per rebel·lió que el torni a citar a declarar com més aviat millor, per respondre «profusament» a totes les qüestions sobre la causa de la qual n'és objecte i no només perquè es revisi la seva permanència a la presó.

La defensa de Forn va presentar ahir mateix davant el Suprem aquesta nova sol·licitud, a la qual va tenir accés Efe, després que el jutge Pablo Llarena acordés deixar-lo a la presó, al costat de l'exvicepresident Oriol Junqueras i els líders de les entitats sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en entendre que existeix risc de reiteració delictiva.

Daniel Pérez-Esqué, advocat de l'exconseller d'Interior, reitera en el seu nou escrit la disposició del seu client a declarar sobre tots els elements de la causa per rebel·lió, tal com oferia en la petició que va presentar la setmana passada davant el Tribunal Suprem per sol·licitar que se li tornés a prendre declaració.

En el seu escrit, la defensa demana que la compareixença es practiqui «amb la major celeritat possible» i precisa que la intenció de Forn és declarar «profusament sobre els fets objecte de la querella».

L'expresident de l'ANC i número 2 de la llista de JxCat, Jordi Sànchez, també demanarà al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena tornar a declarar el més aviat possible per tal de reclamar la seva llibertat, aquest cop sobre el fons de tot el cas, després que divendres només ho fes sobre la situació de presó provisional.

Així, s'afegeix a la petició ja presentada del conseller d'Interior destituït, Joaquim Forn, en el mateix sentit, ja que els dos són dels quatre dirigents que segueixen empresonats per sedició i rebel·lió, després que sis consellers destituïts fossin excarcerats aquest dilluns.

Per la seva banda, el vicepresident destituït, Oriol Junqueras, també té previst presentar un recurs contra el seu manteniment a presó, tot i que no s'ha concretat si també demanarà declarar altre cop. El recurs es podria presentar els propers dies, tot i que tenint en compte els dies festius d'aquesta setmana, es podria allargar fins la setmana que ve.