Un total de 1.044 dels més de 82.000 membres triats per a ser presidents o vocals de les 9.117 meses electorals per al pròxim 14-F han demanat empara al síndic de greuges, Rafael Ribó, perquè defensi el seu dret a la salut.

Els membres, el 1,2% dels designats, han dirigit un escrit a Ribó amb un mateix text, en el qual expressen el seu «malestar» per haver estat triats i diuen sentir-se «desemparats per l'Administració Pública a l'hora de defensar el nostre dret a la salut», van informar fonts del defensor del poble català. El síndic ja es va pronunciar en la mateixa línia aquesta setmana.

Al·leguen que, com tots els ciutadans, s'han vist afectats i han acatat totes les obligacions i recomanacions sanitàries des del mes de març per a controlar la covidi-19 «i protegir la nostra salut».

Després d'assegurar que han «respectat i seguit el confinament, la distància social, fer teletreball en la mesura que sigui possible, usar màscares i una llarga llista de recomanacions», aquests membres designats per a les meses electorals consideren que la mateixa administració pública els «obliga» a «incomplir totes aquestes directrius». Addueixen també que els metges i epidemiòlegs han advertit «del perill que tot això comporta».

«En plena tercera ona ens veiem obligats a estar més de 12 hores en un local tancat, en contacte amb centenars de persones incloent una franja horària, que només és recomanable, per a rebre positius i contactes estrets de COVID-19, als quals les mateixes autoritats els estan obligant a fer quarantena», al·leguen en la seva carta. «Ens diuen -afegeixen- que ens proporcionaran equipaments de protecció (EPI), per als quals no tenim cap mena de formació, i sabent que està més que demostrat que el seu mal ús és un veritable perill», alerten.