Carlos Carrizosa (Ciutadans)

Carrizosa, un dels fundadors del partit i vetarà al Parlament, encapçalarà una candidatura força continuista després de la fugida de Lorena Roldan, amb fitxatges com els de la tertuliana Anna Grau, i en què no repeteixen cap dels militants crítics que havien obtingut escó en la passada legislatura i que havien alçat la veu contra el rumb de la direcció estatal i autonòmica del partit. Pel que fa a la resta de circumscripcions, repetiran com a caps de llista Jorge Soler a Lleida, Matías Alonso per Tarragona i Jean Castel a Girona.

Més notícies de CARLOS CARRIZOSA

Laura Borràs (JxCat)

Laura Borràs (Barcelona, 1970) ha protagonitzat en tres anys un ascens imparable, des que Carles Puigdemont la va fitxar per JxCat i es va convertir en persona de confiança de Quim Torra, fins a aspirar ara a ocupar la presidència de la Generalitat i intentar fer efectiva, aquest cop sí, la independència de Catalunya.

En només tres anys ha estat diputada al Parlament, consellera de la Generalitat i, des de maig de 2019, diputada al Congrés, on exerceix com a portaveu de JxCat. Borràs abandera el sector del partit partidari d'un xoc més directe amb l'Estat, que dona per amortitzat el diàleg i rebutja caure en l'«autonomisme», com demostra el seu «no» als pressupostos.

MÁS NOTICIAS DE LAURA BORRÀS

Pere Aragonès (ERC)

El coordinador nacional d'Esquerra, Pere Aragonès (Pineda de Mar, 1982), va aconseguir 2.343 signatures d'aval vàlides, que representen un rècord en la història del partit, superant les 2.105 signatures aconseguides per Oriol Junqueras a les eleccions europees del 2019. Va ser militant de les juventuts del partit des dels 16 anys i va ser escollit diputat al Parlament el 2006 per primer cop. Des de llavors sempre ha obtingut escó.

Més notícies de PERE ARAGONES

Salvador Illa (PSC)

Va abandonar el càrrec de ministre de Sanitat fa poques setmanes per encapçalar la proposta dels socialistes catalans gràcies a la popularitat obtinguda per la seva gestió de la pandèmia. Tot i que era poc conegut abans del seu pas per la Moncloa, Salvador Illa (La Roca del Vallés, 1966), Illa va ser alcalde del seu poble durant una dècada i després va ser secretari d'organització del PSC.

Més notícies de SALVADOR ILLA

Jéssica Albiach (En Comú Podem)

Albiach, que ja encapçalava el grup parlamentari dels comuns en la legislatura passada després de la marxa de Xavier Domènech el 2018, va ser l'única aspirant que va completar la recollida d'avals en el procés de primàries. El fixatge estrella ha estat l'exsecretari general de CCOO a Catalunya Joan Carles Gallego, com a número 2.

Més notícies de JÉSSICA ALBIACH

Dolors Sabater (CUP)

Dolors Sabater es va fer alcaldessa de la seva ciutat natal com a cap de llista de Guanyem Badalona en comú, crescuda en el moviment antimilitarista, va aconseguir treure de l'alcaldia a Xavier Garía Albiol amb un pacte d'esquerres.

MÁS NOTICIAS DE DOLORS SABATER

Alejandro Fernández (PPC)

Des del 2018 és el president del PPC i, segons els estatuts del partit, el cap de llista a les eleccions catalanes. Després de la patacada dels darrers comicis i d'uns mesos en què s'especulava fins i tot amb la desaparició del partit a Catalunya, els populars amb Alejandro Fernández al capdavant es veuen ara més forts i aspiren a recuperar la desena de diputats que tenien abans del 2017.

Amb àmplia experiència tant en el món municipal com al Congrés i el Parlament, el tarragoní va començar a les joventuts el partit.

Més notícies d' ALEJANDRO FERNÁNDEZ

Àngels Chacón (PDECat)

La candidatura de Chacón ha donat aire fresc a la formació, que ara reivindica el llegat de Convergència sota el lema 'Si t'ho penses, PDeCAT', en una crida als indecisos. 'Som els de sempre' és l'altre eslògan que el partit utilitzarà per poder tenir pes a la política catalana els propers anys. Va començar al món municipal des de l'ajuntament d'Igualada. El 2017 va assumir la direcció general d'indústria de la Generalitat i va ser consellera d'empresa fins a la seva destitució per part de Quim Torra.

Més notícies d' ÀNGELS CHACÓN

Ignacio Garriga (Vox)

Ignacio Garriga Vaz de Concicao farà 34 anys el 4 de febrer, pocs dies abans de les eleccions. De Sant Cugat del Vallès i nascut a Catalunya, Garriga és fill d'un home d'origen belga i una dona d'origen de Guinea Equatorial. A banda de ser diputat al Congrés també és membre del comitè executiu de Vox. Es va afiliar al partit de Santiago Abascal el 2014 i anteriorment del 2005 al 2010 va militar al PP. Un any després d'aterrar a Vox, el 2015, es va presentar a l'alcaldia de Sant Cugat.

És odontòleg i professor d'aquesta especialitat a la Universitat Internacional de Catalunya. Casat i pare de quatre fills, també se'l coneix com el "negre de Vox" per ser l'únic càrrec del partit de raça negre.

Més notícies d'IGNACIO GARRIGA