La candidata de JxCat al 14-F, Laura Borràs, va replicar ahir des de Figueres a la primera vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, que havia criticat que el Govern «no ha fet» polítiques feministes perquè es dedicava a «construir fantasies». «Miri si som feministes que JxCat treballa perquè hi hagi la primera dona presidenta de la Generalitat», va reblar Borràs en un acte de campanya a Figueres. Per altra banda, el líder de partit, Carles Puigdemont, va atacar l'Alt Representant de la UE, Josep Borrell, després que Rússia li hagi retret l'empresonament dels presos independentistes: «Quan vagis pel món donant lliçons algú et recordarà que heu empresonat líders polítics», va indicar.

Borràs va centrar la seva intervenció d'ahir a Figueres en atacar dirigents socialistes. Primer es va dirigir a Calvo, que al matí havia retret a l'executiu de JxCat i ERC que no hagi avançat en polítiques feministes perquè es dedicava a «crear fantasies», en referència al procés independentista. «No pateixi, senyora Calvo: jo soc dona, feminista i treballo perquè una dona sigui presidenta de la Generalitat. La millor política d'igualtat és aconseguir-ho», va afegir.

La candidata de Junts també va demanar als socialistes que «deixin d'utilitzar el CIS de forma electoralista per fer veure que l'efecte Illa no es desinfla».

A més, Borràs també va opinar que els comuns estan «molt obsessionats» en veure la ultradreta a tot arreu, menys quan la tenen «a prop», després dels acords del govern espanyol -de PSOE i Unides Podem- amb Vox, sobre els fons europeus i la recentralització del cos de bombers.

La presidenciable de JxCat també es va dirigir a Manuel Valls, que ahir es va querellar contra ella per haver-li recordat en un debat que el Tribunal Europeu de Drets Humans el va condemnar: «Que ho hagi fet avui, dia nacional de l'exili i la deportació, i algú que va deportar menors és una dramàtica coincidència». Borràs va instar Valls a «posar les querelles que vulgui», que la candidata no callarà per dir la «realitat».

D'altra banda, Borràs ha promès que si és presidenta de la Generalitat demanarà a la CCMA que reobri «immediatament» la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio a Perpinyà: «Els catalans del nord i el sud hem d'estar informats en clau catalana». La candidata de JxCat també ha afegit que demanarà que es reforcin les delegacions del País Valencià i les Illes Balears dels mitjans públics de Catalunya.