Igual que ha succeït en les darreres convocatòries electorals, l'independentisme ha tornat a fer una exhibició de múscul a les comarques gironines. La suma de vots als tres principals partits independentistes -Junts, ERC i la CUP- supera el 80% a un total de 33 municipis, mentre que Santa Llogaia d'Àlguema, Lloret, Sant Miquel de Fluvià, Vilamalla i Blanes són les localitats on l'independentisme registra els seus pitjors resultats en el camp percentual.

La nit de diumenge, Vilaür es va revelar com la localitat més independentista de Girona, ja que un 90,2% dels seus habitants van dipositar el seu vot a favor de Junts, ERC o la CUP. De fet, dels 114 veïns amb dret a vot, només hi va haver una persona que va votar En Comú Podem, una altra al PSC i una altra a Vox, a banda de dos vots en blanc i quatre de nuls. En segon lloc se situa Albanyà, amb un 89,61% de vot independentista, Espinelves, amb un 89,54%, Vallfogona del Ripollès (89,47%), Riudaura (89,12%) i Pardines, amb un 89,1%.

A l'extrem contrari, Santa Llogaia d'Àlguema va ser la localitat on els tres principals partits independentistes van aconseguir un pitjor resultat, ja que només un 33,7% dels seus veïns van optar per aquestes opcions. En segon lloc se situa Lloret de Mar, amb un 36,07% de vot independentista. Es dona la circumstància que l'alcalde d'aquest municipi, Jaume Dulsat, era el cap de llista del PDeCAT per Girona. Tot i això, el seu partit només va recollir 428 vots al municipi, quedant en setena posició. A Lloret va guanyar el PSC, seguit d'ERC i Junts i, a continuació, Ciutadans, Vox i comuns.

El tercer municipi amb menys vot indepenentista va ser Sant Miquel de Fluvià, que des de fa anys és un dels principals feus del PSC a la demarcació, i on aquesta vegada Vox va ser segona força. Allà, els independentistes només es van emportar un 40,23% dels sufragis. I per darrera de Sant Miquel ja se situa Blanes, amb un percentatge molt similar, ja que la suma de Junts, ERC i CUP només va sumar el 41,01% dels vots. Al municipi més poblat de la Selva hi va haver una clara victòria del PSC, seguits d'ERC i Junts, però, a continuació, Vox i En Comú Podem també hi van fer bons resultats, mentre que Ciutadans va perdre la victòria que hi havia obtingut el 2017, però tot i això va quedar per davant de la CUP i el PP.

El PSC es fa fort a Portbou

El PSC, la seva victòria més clara la va obtenir a Portbou, on va aconseguir un 28,49% dels sufragis. A continuació es troba Lloret, amb un 27,35% de vot socialista, seguit de la seva veïna, Blanes, amb un 26,29%. Tot seguit hi ha Santa Llogaia d'Àlguema (25,83%), Roses (22,53%) i la Jonquera (22,49%).

La CUP, a banda de la seva victòria a Sales de Llierca, va aconseguir els millors resultats a Viladamat (29,6%), Madremanya (27,81%) i Celrà (27,15%), tenint en compte que, en aquest darrer cas, el candidat era l'alcalde del municipi. Els cupaires també van aconseguir bones xifres a Sant Martí Vell, Sant Miquel de Campmajor, Juià i Rupià, entre d'altres.

Pel que fa a Vox, que va aconseguir un resultat millor de l'esperat, va obtenir el seus millors percentatges a Vilamalla (22,37%), Sant Climent Sescebes (19,92%), Sant Miquel de Fluvià (19,55%), Santa Llogaia d'Àlguema (15,86%) i Roses (15,26%), localitat on va ser quarta forta.