JxCat va aconseguir mantenir ahir sense problemes el seu feu a les comarques gironines i es va quedar amb els set diputats que ja tenia. Esquerra també va repetir resultats -segon lloc, quatre diputats-, mentre que el PSC va sumar dos representants i va passar d'un a tres. La CUP també va aconseguir guanyar un diputat, de manera que ara en tindrà dos, i Vox va donar la sorpresa, igual que a la resta de Catalunya, i es va fer un lloc a l'hemicicle. El gran damnificat de la nit va ser Ciutadans, que es va quedar sense cap dels quatre escons que tenia. Tampoc van aconseguir representació En Comú Podem, el PDeCAT, el PP ni el PNC.

JXCAT

La victòria de JxCat a Girona no va ser cap sorpresa, tenint en compte que l'antiga CiU sempre s'havia imposat a la demarcació i que l'ascendència de Carles Puigdemont s'ha fet evident en els darrers anys. La llista, liderada per Gemma Geis, va mantenir els set diputats que ja tenia malgrat registrar un suport del 32,67% dels votants, quatre punts percentuals per sota del que havia obtingut el 2017. En total, la formació va aconseguir 89.646 a les comarques gironines, la única circumscripció en la qual es van imposar còmodament, ja que l'altra victòria la van obtenir a Lleida, però empatant amb ERC.

ERC

Malgrat haver guanyat les darreres eleccions generals, Esquerra continua en segona posició en els comicis autonòmics. Ahir va aconseguir repetir els quatre representants que van obtenir el 2017 amb uns resultats molt similars: un 21,81% dels vots, el que significa un 0,1% més que ara fa tres anys. Malgrat que en alguns moments de la nit va semblar que els republicans, amb Teresa Jordà al capdavant, podrien aconseguir el cinquè representant per Girona -tot esgarrapant-lo a la CUP-, finalment no va ser així.

PSC

Els bons resultats del PSC al conjunt de Catalunya es van reflectir també a les comarques gironines, on la llista liderada per Sílvia Paneque va guanyar dos diputats i es va situar amb tres. En total, els socialistes gironins van aconseguir 41.633 vots, un 15,17%, cosa que suposa gairebé set punts percentuals més que en els últims comicis.

CUP

La CUP de Girona també tenia motius ahir per estar satisfeta, ja que va aconseguir uns excel·lents resultats, tot obtenint dos diputats quan abans només en tenia un. La formació independentista va aconseguir un 9,04% dels vots, el que significa un 3,72% més que el 2017. D'aquesta manera, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, i Montserrat Vinyets es convertiran en diputats.

VOX

El partit de Santiago Abascal va ser un altre dels triomfadors de la nit a Girona, ja que va aconseguir que el seu cap de llista, Alberto Tarradas, sigui diputat al Parlament. La formació d'extrema dreta va obtenir 16.889 vots a la província, és a dir, un 6,16% del total.

EN COMÚ PODEM

Malgrat la intensa campanya que havien fet a les comarques gironines, En Comú Podem, que presentava Rosa Lluch com a candidata, no va poder aconseguir escó per Girona, tot i que es va quedar a les portes. Els comuns van registrar 11.088 vots, un 4,04% del total, que van ser insuficients per recuperar l'escó al Parlament que havien tingut anys enrere.

CIUTADANS

Igual que va succeir a la resta de Catalunya, Ciutadans va ser el gran perdedor de la nit a les comarques gironines, on la candidatura liderada per Jean Castel es va quedar sense cap dels quatre diputats que tenia. Ciutadans, que el 2017 havia aconseguit un resultat històric a la província, amb quatre representants, en aquesta ocasió només va poder reunir 8.925 vots, un 3,25% del total.

PDECAT

Decepció per a la formació d'Àngels Chacón, encapçalada aquí per l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, que tampoc va aconseguir representació a les comarques gironines. Només van aconseguir 8.737 vots, és a dir, un 3,18%.

PP

El PP, encapçalat en aquesta ocasió per Maria Àngels Olmedo, segueix sense remuntar a Girona i va signar, de nou, uns molt mals malresultats que els van deixar fora del Parlament. Es van emportar 5.452 vots (1,99%), un percentatge encara més baix que en els últims comicis.

PNC

La formació de Marta Pascal, que a Girona estava liderada per l'exregidor gironí Carles Ribas, tampoc va aconseguir representació, ja que només va rebre 882, un 0,32% del total.