06 de desembre de 2015
06.12.2015

Xuclà assegura que hi ha "asfíxia premeditada" de l'Estat contra Catalunya

El cap de llista de Democràcia i Llibertat destaca que els darrers cinc anys hi ha hagut "un 86% de caiguda d'inversions en costes"

06.12.2015 | 10:46
Xuclà i Rull, en la visita d´ahir a Tossa de Mar.

El cap de llista al Congrés de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, va assegurar ahir que hi ha una "asfíxia premeditada" de l'Estat espanyol contra Catalunya. Xuclà ho va constatar amb xifres: "En els darrers cinc anys hi ha hagut un 86% de caiguda d'inversions en costes i cal tenir en compte que és un dels apartats bàsics per al desenvolupament turístic i econòmic del territori". En una visita als expositors de la Fira de Nadal de Tossa de Mar, Xuclà va alertar que "hi ha una declaració unilateral de retirada de l'Estat espanyol de Catalunya i això reafirma encara més la necessitat de ser forts a Madrid, per poder treballar per Catalunya i continuar el procés a la plena sobirania". "El món ens mira i el 20-D cal anar a les urnes per poder confirmar el procés", va posar de manifest.

En aquesta línia, Xuclà va valorar que l'ofensiva judicial contra els ajuntaments que han recolzat la desconnexió amb Espanya tindrà una conseqüència clara. "Tot això encara incrementarà més el sobiranisme", va afirmar, poques hores després que l'Ajuntament de Girona s'hagi convertit en el segon del territori, després de Celrà, en rebre la notificació de l'Audiència Nacional. Xuclà va fer les declaracions acompanyat pel coordinador general de Convergència (CDC), Josep Rull. "Fa anys que l'Estat espanyol ha renunciat a ser l'Estat dels catalans; hem de poder consolidar el camí iniciat", va subratllar Rull. El coordinador general de CDC va tornar a posar l'accent en el fet que el 20-D ha de servir per determinar quin és l'anhel català portes enfora de l'Estat. "Som les persones del diàleg, no de la bronca; anem a negociar a Madrid per poder aconseguir que Catalunya sigui independent", va afegir Rull, que va concloure que aquest mandat ha servit per refermar els continus cops de porta de l'Estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook