12 de desembre de 2015
12.12.2015

En Comú Podem aposta per igualar el pressupost en Sanitat als estàndards europeus

La candidata gironina Dolors Terradas assegura que defensaran un sistema "sense convenis" amb la salut privada

12.12.2015 | 19:19

Els candidats gironins d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats , Dolors Terradas, Joan Luengo i Montserrat Moliner, i els dos candidats al Senat, Deborah Coll i Lluís Ciprés, han participat aquest dissabte en una trobada informal amb els veïns de la comarca del Baix Empordà a la Bisbal d'Empordà. Durant la xerrada, els membres de la candidatura han explicat com tiraran endavant un referèndum d'autodeterminació en un any i han donat suport a les reivindicacions de la plataforma 'Volem l'ambulància les 24 hores' en contra de l'eliminació del servei nocturn d'ambulància a l'ABS de La Bisbal d'Empordà. En aquest sentit, des de la formació assenyalen que aposten per igualar el pressupost en Sanitat als nivells europeus i que defensen un sistema de salut pública "sense convenis" amb la sanitat privada.

La reunió ha comptat amb la participació del diputat al Parlament, Marc Vidal. A grans trets, els membres de la llista han explicat com tenen previst fer un referèndum d'autodeterminació en un any i han destacat la seva voluntat de centrar la política en les persones i els problemes que més els afecten com, per exemple, la sanitat. "La salut és un dret bàsic al que hem de dedicar el pressupost que sigui necessari o, com a mínim, igualar-lo a nivell europeu per arribar a ser una societat més cohesionada i més justa", ha explicat la candidata d'En Comú Podem, Dolors Terradas.

En aquest sentit, Terradas ha afegit que defensaran un sistema nacional de salut pública "de debò, sense convenis amb la sanitat privada". "Que tracti bé els professionals del sector, que cobreixi la salut de totes les persones i redueixi les llistes d'espera", ha insistit.

Abans d'aquestes declaracions, els candidats d'En Comú Podem i el diputat Marc Vidal han participat en la manifestació que s'ha fet aquest migdia a La Bisbal d'Empordà per reclamar el manteniment del servei d'ambulància les 24 hores del dia. En principi, el Departament de Salut té previst aplicar un nou model on l'Àrea Bàsica de Salut de la capital del Baix Empordà es quedaria sense ambulància durant la nit. "Som la comarca gironina amb menys inversió en salut per càpita i ara, a més, sense aquest servei empitjora la nostra qualitat de vida", ha lamentat Coll.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook