El candidat de Democràcia i Llibertat a Girona, Jordi Xuclà, va apel·lar ahir al vot útil dels sobiranistes, especialment dels votants d'Unió i els socialistes catalanistes desencantats amb el seu partit. «Volem ser un espai de reagrupament d'aquesta tradició de demòcrates catalanistes», va explicar.

Pel que fa a ERC, Xuclà va recordar que durant tota la campanya hi ha hagut «fair play» perquè tenen un objectiu compartit, però va recordar que els republicans només volen aconseguir la independència mentre que ells també treballaran al Congrés per aconseguir millores en diversos àmbits mentre aquesta no arribi. A més, va deixar clar que a qui volen destruir políticament les forces de l'Estat és a Artur Mas, i que el resultat de la seva llista el que preocuparà diumenge a Madrid. Finalment, va defensar un cop més el «mètode Mas», que va servir per posar les urnes pel 9-N i convocar les plebicitàries del 27-S.

Xuclà, a més, va reiterar que el resultat d'aquestes eleccions serà observat per tot el món i va confiar que es culmini el camí iniciat el 27 de setembre.