El president del PP i de l'Executiu espanyol, Mariano Rajoy, va anunciar ahir que es presentarà a la reelecció per presidir el PP al proper Congrés que celebri aquesta formació, una vegada es conclogui el procés obert després de les eleccions del 20-D. «Sí, em presentaré. Em veig amb forces i ànims», va respondre Rajoy en la roda de premsa que va oferir posteriorment a la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP, davant la pregunta de si preveu tornar a ser president del seu partit.

La celebració del Congrés va ser un dels assumptes als quals va al·ludir Rajoy en la seva intervenció davant la direcció del partit, que ahir va comptar amb la presència del president d'honor del PP, José María Aznar. El també expresident del Govern espanyol va voler donar suport als esforços de Rajoy per intentar tancar pactes que permetin formar un Executiu. Així mateix, va demanar a la reunió un «Congrés obert» perquè els militants puguin definir el futur del projecte del PP i triar la direcció.

Per això, Rajoy va agrair el suport «reconfortant» de part d'Aznar a les seves gestions. Pel que fa a la cita congressual, va detallar: «Hi haurà un Congrés que serà obert, com qualsevol congrés del PP». Abans de les eleccions, el PP preveia la celebració del seu Congrés al voltant del febrer o el març del 2016 i Rajoy va explicar ahir que s'ha retardat a causa de les diverses eleccions que s'han produït a Espanya al llarg del darrer any.

Per aquesta raó, encara no hi ha una decisió sobre el moment en què es convocarà el Congrés del PP. D'aquesta manera, Rajoy va assenyalar, tant a la reunió del Comitè Executiu Nacional com a la conferència de premsa posterior, que es calcula poder fixar una data quan s'hagin aclarit els dubtes oberts amb les eleccions generals del 20-D.