La ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, va defensar que el Govern "ha complert amb Catalunya" en inversions en infraestructures en l'anterior legislatura i "ha fet un esforç", mentre va fer un repàs de les inversions realitzades per l'Executiu, ignorant completament els incompliments respecte la N-II.

Així ho va assegurar en declaracions als mitjans abans de participar en un col·loqui amb empresaris i professionals liberals a Barcelona. Preguntada sobre si el Govern mantindrà les seves inversions a Catalunya en la propera legislatura, la ministra va confiar que els populars segueixin governant, tot i que va apuntar que "tant de bo qualsevol govern inverteixi el mateix que hem invertit a Catalunya en aquesta legislatura".

Pastor va recordar que l'Executiu ha invertit fins a 6.000 milions d'euros en aquesta autonomia, reivindicant així inversions com els "molts recursos" per a l'alta velocitat a Girona; la llançadora entre l'Aeroport del Prat i Barcelona: l'impuls de la Variant de Vallirana; o el tram Olesa de Montserrat-Viladecavalls de l'Autovia Orbital de Barcelona.

També va recordar les inversions en l'aeroport o el port barceloní, com els gairebé 150 milions per al nou accés sud ferroviari, a més que en infraestructures a Rodalies "en aquest moment hi ha obres en marxa per 700 milions d'euros i obres executades per valor de 280 milions", i la "posada en marxa de les Rodalies de Tarragona i Girona".

"Per tant, s'ha fet un esforç", va assenyalar Pastor. "Hem complert amb Catalunya. El PP ha complert amb Catalunya en matèria d'infraestructures", va assenyalar, ignorant en tot moment la manca d'inversió en la N-II.

Preguntada sobre si el Govern donarà un impuls definitiu al tram de mercaderies del Corredor Mediterrani, Pastor va destacar que "ja estan en el pressupost de 2016 els diners perquè puguin començar les obres i avui (ahir) hem signat aquest conveni de 148 milions d'euros per al Port de Barcelona, 31 milions són de la UE i la resta a través de l'Administració General de l'Estat".

D'altra banda, la dirigent popular va explicar que en la trobada amb empresaris a Barcelona la seva intenció era plantejar les propostes en matèria d'ocupació i amb les petites i mitjanes empreses, perquè el PP "té experiència contrastada i s'han fet coses en matèria d'ocupació, i els resultats es comencen a veure".