Esquerra Republicana va donar ahir el tret de sortida a la campanya per a les eleccions generals des del Museu de la Mediterrània, a Torroella de Montgrí, poble de la candidata Montse Bassa i la seva germana, l'exconsellera empresonada Dolors Bassa. La cap de llista republicana va assenyalar que «estem preparats per guanyar i lluitarem contra la repressió i per la independència de Catalunya amb la força democràtica de les urnes».

La candidata gironina va subratllar el paper central que Esquerra jugarà en aquests comicis, perquè «només ens val la victòria per aturar el bloc d'extrema dreta i aturar el pacte que ja estan cuinant el PSOE i Ciutadans». En aquest sentit, la candidata gironina va manifestar que «a hores d'ara només Esquerra pot aturar aquestes opcions», i per això va fer una crida a votar perquè els republicans obtinguin «la major força possible».

El número 2 d'Esquerra al Congrés per Girona, el fins ara diputat Joan Margall, va insistir en el fet que «tornarem a obligar al PSOE a seure a la taula». Per la seva banda, la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, va dir que «no ens fa por, ho hem demostrat durant tota la història d'Esquerra que ens contempla. Continuarem lluitant per la independència de Catalunya i el dret a l'autodeterminació». Finalment, el candidat al Senat Jordi Martí va considerar que ERC continuarà essent «la veu més vàlida a Madrid per defensar els interessos dels gironins i gironines».