L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va avisar el candidat del PSOE a les eleccions generals, Pedro Sánchez, que no li donaran «cap xec en blanc» i que, encara que sempre estan disposats a dialogar, tenen molt clares les línies que no estan disposats a traspassar. «No portarem un xec en blanc quan anem a Madrid. No som els del xec en blanc», va destacar en un míting al Teatre Conservatori de Manresa, tot assenyalant que en aquest eventual diàleg mai es desviaran del compromís amb la no-violència i amb utilitzar les eines pròpies de la democràcia.

Després d'erigir de nou JxCat com el partit de la unitat, va instar els catalans a convertir-los en «imparables» després de les generals, cosa que considera que ha de traduir-se a poder tenir grup parlamentari al Congrés per poder fer una política forta i complir amb el compromís adquirit amb el referèndum de l'1-O.

Segons Puigdemont, JxCat ho té tot en contra perquè els intenten «deshumanitzar i invisibilizar», però va advertir que la força de la gent és el que va fer possible l'1-O i que això no ho tenen en compte. «Un any i mig després d'una repressió tan dura no ens han doblegat ni les presons ni l'exili», va defensar el també candidat de JxCat a les europees, que va treure credibilitat als que apel·len al vot útil en aquestes eleccions. «No us deixeu enganyar, ho han fet massa vegades», va asseverar Puigdemont, per al qual la millor utilitat en aquestes eleccions és la unitat i la transversalitat que, segons el seu parer, representa JxCat.

Paral·lelament, el candidat de JxCat a les generals, Jordi Sànchez, va instar a mobilitzar-se el dia de les eleccions per «frenar la dreta i l'espanyolisme ranci de Vox i del PSOE», que també té, i molt, de «nacionalisme espanyol ranci». A través d'una carta que va llegir la número dos de la llista, Laura Borràs, Sànchez també va assegurar que al Congrés defensaran el dret a l'autodeterminació i que aniran a fer política i a negociar.