El cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat) al Congrés per Girona, Jaume Alonso-Cuevillas, va visitar ahir el Ripollès i la Cerdanya, on va aprofitar per fer ressò d'una de les reivindicacions històriques del territori, que consisteix a posar al dia i arranjar la línia ferroviària que passa per les dites comarques.

«Hem denunciat durant molts anys la manca d'inversió de l'Estat a les comarques gironines i l'abandonament d'infraestructures com la línia de tren que va de Barcelona a Vic, Ripoll i Puigcerdà, que ha quedat desfasada, atrapada en el passat des de fa dècades. Els temps dels trajectes és pràcticament el mateix de fa 100 anys. Hem exigit a nombrosos governs, socialistes i populars, que es fes una aposta per posar-la al dia, amb el desdoblament de la línia, però des de Junts per Catalunya tenim molt clar que el temps de demanar i arrencar un acord que no es complirà ja ha passat. Venint aquí constatem una vegada més que hem de ser República, per tenir les infraestructures que mereixem en aquestes comarques», va reivindicar Alonso-Cuevillas davant l'estació de tren de Ripoll.

El candidat al Congrés es va referir ahir novament a l'anomalia que suposa que alguns candidats hagin hagut de fer rodes de premsa des de la presó, manifestant que «sóc l'únic candidat de JuntsxCat de les quatre demarcacions que no és a la presó; això és intolerable». El mateix també va visitar el mercat de Ripoll i va oferir una xerrada a la plaça de la Lira.