12 de octubre de 2019
12.10.2019
Diari de Girona
 
 


L'Acadèmia de Televisió anuncia que el debat a cinc serà el 4 de novembre

El PP carrega contra la data triada perquè s'avança en un dia a les xifres de l'atur

12.10.2019 | 22:18
Imatge de l'últim debat a quatre

L'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió ha proposat la celebració d'un debat a cinc el pròxim 4 de novembre amb la participació de PSOE, PP, Ciutadans, Unides Podem i Vox i el senyal dels quals, via satèl·lit i fibra, podran utilitzar tots els mitjans i plataformes audiovisuals.

Ho ha confirmat a Efe, el president emèrit de l'Acadèmia, Manuel Campo Vidal, qui ha detallat que s'ha proposat també que el debat sigui moderat per l'actual presidenta de l'organisme, María Casado.

Segons Camp Vidal, l'Acadèmia ha mantingut ja reunions individuals amb els citats partits, que han confirmat la seva participació i la setmana vinent se celebrarà una trobada conjunta, així com també hi haurà reunions amb les televisions que vulguin emetre el senyal d'aquest debat, que està previst es desenvolupi sobre les 21.30 hores.

Malgrat això, el Partit Popular ha insistit a celebrar el debat el 5 de novembre, i no un dia abans, perquè se celebri després de la publicació de les últimes dades de l'atur.

Fuentes del PP han remarcat que accepten aquest debat entre els candidats de PSOE, PP, Ciutadans, Podemos i Vox però remarquen la "necessitat" que se celebri a més un "cara a cara" entre Casado i Sánchez.

Camp Vidal ha destacat que serà el primer debat a cinc que organitza l'Acadèmia, que ja en 2016 va celebrar un "a quatre", amb la participació de PSOE, PP, Ciutadans i Unides Podem, i anteriorment havia desenvolupat els "tradicionals debats a dos".

El debat podrà ser retransmès per "tot els mitjans que ho desitgin -televisions nacionals, autonòmiques i locals; plataformes audiovisuals i ràdios- després de la signatura dels preceptius acords econòmics per a poder sufragar l'organització d'aquest, ha explicat Camp Vidal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook