La federació de Convergència i Unió de Girona es va reunir ahir amb l'Associació d'Hostaleria i es va comprometre a "mantenir" l'impuls al sector turístic que, diuen, ha experimentat la ciutat durant aquest primer mandat de CiU a l'Ajuntament. El candidat a les eleccions municipals a Girona 2015 i alcalde, Carles Puigdemont, assegura que "hi ha un abans i un després de l'arribada de CiU en la política turística a la ciutat". La candidatura, que aplega CiU, Avancem i Rcat, es va reunir amb el president i representants de l'associació juntament amb la candidata Glòria Plana, Marta Cullel i Coralí Cunyat, actual regidora de l'àrea.

L'alcaldable va destacar que han fet una "aposta desacomplexada, que alguns al principi qüestionaven i que ara s'afanyen a incorporar al seu programa electoral perquè s'han adonat que era una aposta encertada i que ha generat resultats molt positius a Girona". En aquest sentit, diu que la ciutat ha passat d'ocupar la darrera plaça de tot l'Estat a situar-se a la primera línia en matèria d'ocupabilitat del sector i rendibilitat de les habitacions d'hotel disponibles. De fet, diu, l'informe de Baròmetre d'Exceltur confirma aquesta tendència, alhora que confirmaria la "bona reputació online" que té la ciutat", segons un dels principals portals de reserves hoteleres de l'Estat, Trivago.

Un "motor" econòmic

"Cal treballar per reforçar el model de turisme cultural de qualitat", insisteix Puigdemont. "Hem posat de moda Girona i ara li hem de mantenir i continuarem apostant perquè el turisme sigui un dels motors econòmics i de creació de llocs de treball", afegeix. La federació diu que en el model de "qualitat" que ells impulse, hi juga un paper fonamental l'oferta firal i de congressos així com el projecte per aconseguir obtenir el segell de destinació de turisme esportiu i la vinculació amb la comarca del Gironès, l'oferta de vies verdes o el cicloturisme.

CiU també vol impulsar el turisme des de l'agència de promoció econòmica i assegura que continuarà treballant colze a colze amb el sector en l'exitós "Girona 10 sense deixar de banda la consolidació de l'oferta de festivals que permetin estirar la temporada el major nombre de mesos possibles.