La candidata del PP a l'alcaldia de Girona, Concepció Veray, s'ha compromès a crear una zona escolar única a Girona, de manera que tots els pares puguin triar a quina escola porten els seus fills. "La zonificació actual no garanteix la llibertat de les famílies a escollir el centre educatiu que volen pels seus fills, sigui per motius de proximitat, de projecte pedagògic o qualsevol altre", indica Veray.

Veray, que ahir es va reunir amb diferents col·lectius de pares i mares gironins, creu que "no és de rebut" que alguns "apel·lin constantment a la llibertat per les seves reivindicacions partidistes i en canvi després neguin a les famílies gironins poder escollir lliurement a quina escola bressol o a quin col·legi volen portar els seus fills". Per això, la candidata popular garanteix que, amb el seu model, els pares podran triar en funció del projecte educatiu del centre, fet que farà que les escoles s'esforcin encara més per millorar la seva oferta pedagògica.

La cap de llista del PP per a les eleccions municipals a Girona també va insistir que cal treballar per "acabar amb l'absentisme escolar" a través de mesures no només de control, sinó també de caràcter pedagògic a diferents nivells.

Pel que fa als equipaments, Veray va reivindicar la construcció de l'escola Bosc de la Pabordia, que ja fa anys que està en barracons. "Exigim a CiU de Girona i a la Genrealitat que construeixin de manera immediata aquesta escola", va afirmar. "En lloc de perdre el temps destinant grans dosis d'energia al procés separatista, que Puigdemont es concentri a exigir a la Generalitat que compleixi els seus compromisos amb Girona, com ara la construcció d'aquesta escola", va demanar. Finalment, a dir que farà una auditoria de l'estat de tots els equipaments educatius per tal de saber quines actuacions s'han de prioritzar.