Els electors de Riudellots de la Selva hauran d'escollir, el 24 de maig, entre dues candidatures a les eleccions municipals de Riudellots 2015. Per un costat, l'actual alcaldessa i directora dels serveis territorials de Benestar Social i Família, Montserrat Roura (CiU), optarà a la reelecció. En aquest cas, la veterania de Roura contrasta amb la joventut de la candidata que presenta ERC, Paula Tubert, de 23 anys.

El 2011, els republicans no van formar llista. L'anterior vegada que van concórrer als comicis va ser el 2007. Tot i això, Tubert ja ha tastat la feina al consistori. Des de finals de l'any passat és la regidora Solidaritat Catalana (SI). Substituïa Xevi López, que va renunciar al càrrec i es va donar de baixa del partit a mitjan 2014 després que no agradés a la direcció de SI a Barcelona el suport que López havia mostrat a Ramon Tremosa (CiU), a les europees. Al seu torn, López, que havia estat el 3 a la llista el 2011, havia substituït com a regidor a Guillem Burset, que va dimitir el 2012 per motius laborals.

D'aquesta manera, el partit de Solidaritat ha quedat en res, un cop la seva actual regidora a Riudellots ha optat per encapçalar la llista d'ERC. Amb 23 anys, Tubert està graduada en Filosofia per la Universitat de Girona (UdG) i és la candidata més jove dels republicans a les comarques gironines.

La joventut de Tubert s'enfrontarà doncs a la veterania de Roura. Una llista, la de l'actual alcaldessa que "combina experiència i il·lusió", va dir destacant el progrés dels últims anys al municipi.

Finalment, una de les grans novetats d'aquestes pròximes eleccions locals a Riudellots de la Selva és que el grup Independents per Riudellots (IpR) no es presentarà a les eleccions municipals. Així ho van comunicar als veïns el passat mes de març en un acte públic d'agraïment i comiat, en el qual també van presentar el seu darrer butlletí. La decisió estava presa des de feia mesos per part dels tres actuals regidors d'IpR. La portaveu, Paola Estrada, va destacar que després de 16 anys al consistori era l'hora de "cedir espai a favor de possibles cares noves, amb inquietuds de més volada per al futur del poble".

La intervenció de Josep Bofill, antic cap de llista i els altres regidors, van resumir la tasca feta des de l'oposició des de 1999, dins i fora del consistori. IpR ha estat segona força política des del primer mandat (1999) fins a l'actual. Així, el 2011 van aconseguir un 38% dels vots amb 3 regidors i, durant el període 2003-2007, en van tenir 4.