Salvador Balliu, actual alcalde de Caldes de Malavella i candidat de Convergència i Unió, va pujar dissabte a l'altar de l'església de Sant Esteve per anunciar davant dels feligresos que el consistori havia signat un conveni per comprar Sant Maurici. L'anunci es va dur a terme després de la missa de dos quarts de set de la tarda i ha aixecat les cítiques de diferents grups de l'oposició.

Abans de començar l'ofici religiós, el batlle va entrar a l'església i es va asseure en els bancs situats a la part capdavantera. Després d'oficiar la missa, el rector de la parròquia, el mossèn Àngel Pagès, va informar els feligresos que els venien a donar una bona notícia. Va ser llavors quan Balliu va pujar a l'altar. Des d'allà, va informar a l'audiència que el consistori havia comprat l'ermita, el castell, el paller i un camp de Sant Maurici. L'anunci va ser celebrat per molts, però una part va considerar que es tractava d'un cas de propaganda política en un espai de culte.

És el cas de Rosa M. Pratseballs, d'ERC, qui va publicar una piulada on criticava el nou espai electoral i deia que "l'alcalde Balliu ha anat a fer un míting a missa". Balliu, però, es defensa i assegura que ja havien pactat prèviament amb el mossèn d'anunciar-ho a missa, ja que Sant Maurici és patró de Caldes, "amb independència de quan se signés el conveni". Per això, assegura Balliu, "hauria fet l'anunci tan si fos campanya electoral com si no". L'actual alcalde critica també el paper de l'oposició, que, segons ell, "no ha ajudat en el procés de compra". "Si ens ?ha??guessin ajudat, s'hauria tancat la compra abans i ho hauríem comunicat abans", sentencia Balliu.

Amb tot, però, diferents partits no consideren que l'anunci de Balliu després de la missa fos el lloc més idoni. És el cas de Joan Colomer, candidat de Plataforma Independent de Caldes (PIC), que titlla l'anunci de "surrealista" i assegura estar "satisfet amb la compra de Sant Maurici". Tot i així, no comparteix "ni el moment, en plena campanya electoral, ni la manera", a la vegada que recorda que segons la Llei Electoral, "s'ha de cuidar molt la informació que es dóna". Amb tot, considera "surrealista la utilització d'espais religiosos" per fer aquest tipus de comunicacions.

Per la seva banda, Isabel Lozano, alcaldable d'ERC i companya de Rosa M. Pratseballs, denuncia que "CiU Caldes té el tarannà de fer-ho tot pocs dies abans de les municipals".