Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC aconsegueix amb MES el retorn a l'Ajuntament de Girona amb 4 edils

M. Mercè Roca celebra que el nou consistori de la ciutat tingui majoria independentista

ERC aconsegueix amb MES el retorn a l'Ajuntament de Girona amb 4 edilsmarc martí

L'alegria nova arribar a eufòria però la suma d'ERC i MES va permetre celebrar amb convicció el retorn de les sigles d'ERC a l'Ajuntament després d'una legislatura en blanc. I no van ser un, ni dos, ni tres, sinó quatre els electes que ahir es van abraçar efusivament per proclamar que seran regidors i que han igualat el "millor resultat històric" d'ERC, com va fer notar Martí Terés, número quatre de la candidatura i vicepresident de l'Agrupació Local de Girona. El millor resultat històric el va fer el malaguanyat Francesc Ferrer.

Per a l'alcaldable per ERC, Maria Mercè Roca, el retorn de les sigles del seu partit significa "la resolució d'una anomalia".

ERC va escollir la Catalano Taverna de la plaça de la Indepencdència per celebrar una nit electoral que, segons les expectatives dels dies previs, podia haver anat millor, però en qualsevol cas l'alegria era justificada perquè, com va fer notar Roca, una legislatura sense representació dificulta molt "la visibilitat" de cares a l'electorat.

Roca va mostrar-se "contenta" i va declarar que al conjunt de l'Ajuntament "les forces sobiranistes sumen" i això és "molt important". "Treballarem per aconseguir la independència". "Estem molt satisfets, hem fet una bona campanya i ara comença una nova etapa que és la de treballar".

Si una novetat hi ha en aquestes eleccions, aquesta és la dels regidors que van abandonar el PSC per formar MES i presentar-se amb ERC. Roca veu aquesta fórmula conjunta com "una aposta complicada" perquè "tot el que significa sortir de la teva zona de comfort" s'ha d'estudiar. Malgrat això, declara que "ha anat molt bé" i que s'ha pogut fer "una llista molt potent, llàstima que no ha pogut sortir més gent", lamenta.

Els quatre elegits són Maria Mercè Roca (ERC), Ricard Calvo (intependent), Pere Albertí (MES) i Martí Terés (ERC).

Prem per veure més contingut per a tu