El PSC agafa el relleu d’ERC a Blanes amb Jordi Hernández com a nou alcalde

El pacte amb Junts, Grup Blanes i Blanes Sí garanteix la majoria absoluta al govern

Jordi Hernández (PSC) durant el ple d’investidura de Blanes.

Jordi Hernández (PSC) durant el ple d’investidura de Blanes. / ajuntament blanes

Joel Lozano

Joel Lozano

Blanes ja té nou alcalde. El socialista Jordi Hernández ha estat proclamat aquest dissabte nou batlle del municipi amb el suport de Junts, amb tres regidors, i el dels regidors Mario Ros (Blanes Sí) i Rosa Aladern (Grup Blanes), aconseguint així sumar 11 dels 21 regidors que formen el consistori.

El pacte definitiu entre les quatre formacions es va oficialitzar aquest mateix divendres, després de setmanes d’incertesa, amb múltiples variants pel que fa a les formacions que podien arribar a un acord per formalitzar govern.

En el seu discurs inicial, Jordi Hernández s'ha mostrat honrat per haver estat proclamat alcalde de Blanes, remarcant que és molt conscient del repte amb què s’enfronta. Hernández ha assegurat que amb la coalició a quatre bandes s’han tancat ja més d’una trentena de compromisos comuns. A més, el socialista ha afirmat que es finalitzaran projectes oberts al llarg d’aquest mandat com la segona i tercera fase de les obres d’urbanisme de l’Avinguda Vila de Madrid, la segona fase de la Plaça 11 de Setembre a Mas Enlaire, cobrir la pista esportiva de Mas Florit, o bé que la prefectura de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes siguin una realitat.

A més, el nou batlle ha exposat que vol convertir Blanes en un «referent en mobilitat sostenible» i considera que el municipi ha de millorar el seu transport públic. Hernández, també, ha relatat que vol crear nous esdeveniments culturals i pretén millorar l’estat dels carrers de Blanes, tant en matèria d’asfaltatge i jardineria, com pel que fa a la neteja.

Crítiques de l’oposició

El fins ara alcalde de Blanes i ara cap de l’oposició, Àngel Canosa (ERC), s¡ha mostrat crític amb el pacte que ha portat Hernández a l’alcaldia. «No és un canvi per mirar endavant, sinó per mirar al passat», ha afirmat. Tant els republicans com els comuns hn retret als socialistes que hagin pactat amb la dreta i critiquen la manera de procedir del PSC en les negociacions. En aquesta línia, el portaveu de Blanes en Comú Podem, Jordi Urgell, ha afirmat que els socialistes es van presentar a les negociacions «amb quatre fulls en blanc i cap projecte».

Per la seva banda, el regidor del PP, Pere Robert, ha acusat Junts de fer «un cordó sanitari» a la formació popular, que va provocar que es trenqués un principi d’acord amb els socialistes.

Tensió amb Vox

El Teatre de Blanes, escenari del ple, haa vsicut moments de tensió durant les intervencions del cap de llista de Vox, Roberto Martínez. «Lluitaré contra les polítiques sectàries de l’esquerra i el separatisme», ha assegurat el representant de la formació. Martínez ha criticat que el consistori hagués estat en mans de «comunistes i separatistes» que han portat a la «deixadesa» de Blanes. Les paraules del regidor han provocat que part del públic escridasses i xiulés Martínez amb crits de «feixista» i «fora».

Per la seva banda, el portaveu de la CUP a Blanes, Carles Estríngana, ha expressat la seva «absoluta incomoditat per haver de compartir espais públics amb gent que porta discurs discriminatoris».