No hi va haver sorpreses. Jordi Munell -CiU- serà alcalde de Ripoll amb els resultats de les eleccions municipals a Ripoll 2015 durant els propers quatre anys. I ho farà amb una majoría encara més absoluta que la de fa quatre anys. CiU va obtenir 11 regidors, dos més que en els comicis de 2007.

La seva rival Teresa Jordà -ERC- es mantindrà com a pricipal opositora tot i que amb un regidor menys, quatre en total. Com a novetats principals, destaquen la irrupció de la CUP per primera vegada al consistori amb un regidor -Santiago Llagostera- i la desaparició de PxC, que fa quatre anys va aconseguir un únic escó.

Munell va guanyar amb un missatge de continuïtat centrat en dos apartats. El primer és continuar el desenvolupalmet urbanístic de la Devesa del Pla. Es tracta d'aprofitar una important i centrica fàbrica abandonada i convertir-la en una urbanització, amb supermercat, habitatges i naus per a negocis petits i adequats a la zona.

El polígon de les Lloses ha de suposar la continuïtat de l'expansió industrial de Ripoll que ja té plens els polígons dels Pintors i de la Barricona.

La campanya ha estat tranquil·la. Munell va avisar d'un possible pacte d'esquerres. Es tracta del pacte que va mantenir Jordà a l'alcaldia durant 8 anys, però que no es podrà revalidar per la baixada que han patit la major part de grups a l'oposició.

Jordà li va respondre que ara faltaria coincidir amb l'aposta sobiranista, per la qual cosa el pacte amb el PSC va quedar descartat. La candidata republicana és una rival temible per qualsevol candidat. Això no obstant, la cap de llista republicana va ser més vista a Madrid, i això li ha passat factura en aquests comicis.

Per la seva banda Anna Belén Aviles, la candidata de CP-FEM Ripoll que liderava una coalició formada per representants del PSC i de ICV-EUiA, no va obtenir els resultats esperats. Avilés abanderava una campanya combativa fonamentada en una molt bona argumentació dels temes locals. Tanmateix, a tenor dels resultats, el missatge no va acabar de quatllar i només serà ella la que representi la coalició.