14 de juny de 2015
14.06.2015

CiU es queda en minoria a Lloret i obre la porta a conformar pactes

L'oposició li exigeix "parets de vidre" per evitar que se segueixin produint casos de corrupció

15.06.2015 | 07:14
El nou alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, jura el càrrec durant la celebració del ple de constitució de l´Ajuntament.

El flamant alcalde de Lloret, Jaume Dulsat (CiU), va assegurar en l'acte de presa de possessió del càrrec que ha entès el missatge de la ciutadania que "exigeix pactes" i que treballarà en aquesta línia. Les ofertes no li van fatlar durant l'acte de constitució de l'Ajuntament perquè la major part de les formacions li van estendre la mà en aquest sentit tot exigint-li també que sigui un govern "transparent" i amb "parets de vidre" per evitar que se segueixin reproduint episodis de corrupció -presumpta- com en l'anterior mandat. No s'ha d'oblidar que l'exalcalde, Xavier Crespo i l'exregidor d'Urbanisme, Josep Valls -ambdós de CiU- s'enfronten a penes de presó i inhabilitació per la seva vinculació amb la màfia russa radicada a Lloret.
Dulsat és alcalde amb només set vots. Encara que l'elecció va ser secreta, durant els parlaments de les diferents formacions, el portaveu del PP, Enric Martínez, va donar a entendre que l'hi havia donat el seu suport en indicar que "nosaltres vam dir que no faríem un pacte de perdedors i donaríem suport a la llista més votada, així ho hem fet".
El líder del Millor -segona força a Lloret- va advertir l'alcalde que té previstes únicament dues modalitats d'oposició: d'entesa si s'avé a totes les condicions que li va plantejar o agressiva, dura i poc permissiva si les refusa. L'oposició suau només pot esdevenir-se si Lloret "recupera la gestió de les escombraries i neteja", si el govern fa "públics els convenis", prepara una "auditoria de comptes", "obre els CAP a les nits" o es crea un "pla de xoc" contra la prostitució i la venda de droga a la població.
Més conciliador es va mostrar el líder del PSC, Antonio Lorente, en sol·licitar "estabilitat" i voluntat d'"entesa" entre tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament. "Treball" i "honestedat" són les paraules que més va repetir durant la seva al·locució.
Des d'ERC, Jordi Orobitg va lamentar les "calúmnies" de la campanya electoral i va recordar que durant el darrer mandat la població "ha patit molt social i econòmicament". Un discurs que també van fer els representants de Podem i ICV, Paulino Garcia i Javier Pacios reclamant alhora una lluita contra la corrupció.
El líder de Ciutadans, Joan Hernández, es va mostrar favorable a pactar amb el govern i a "estirar-li les orelles" quan s'equivoqui.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Eleccions Catalunya 2015

Els resultats del 27-s

Consulta el resultats de les Eleccions Catalunya 2015: Nombre d'escons, nombre de vots per província, comarca i municipi. Tota la informació sobre les Eleccions catalanes

L'últim El més llegit