Eugènia Pascual, cap de llista de Girona en Comú Podem a les properes eleccions municipals, va dir ahir que el 30% de l'habitatge ha de ser social i assequible en noves promocions o grans rehabilitacions, i que els llogaters rebin ajudes en situacions de dificultat o que en cas de pèrdua de l'habitatge s'asseguri una reubicaió digna i adequada». També va destacar que «la manca de regulació dels pisos turístics i d'habitatge a la nostra ciutat en els últims anys explica l'augment exponencial dels preus dels lloguers. Molts gironins s'han anat desplaçant del centre cap a la perifèria perquè les despeses en lloguers eren superios al 50% dels seus ingressos».

Leonardo Ravinale, número dos a la llista, va destacar que la inversió i la voluntat política en habitatge per part del govern de l'alcaldessa Marta Madrenas «mai ha existit i si es pot destacar alguna tímida i puntual mesura ha estat durant el breu període de cogovern amb el PSC».

En l'acte també hi va participar la segona tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, que va cloure els parlaments.