Junts per Catalunya a Olot s'ha compromès a traslladar l'experiència dels plans integrals d'actuació municipal (PIAM) de Sant Miquel i el Nucli Antic a tots els barris de la ciutat. L'alcaldable, Pep Berga, així ho va destacar en la presentació de les principals propostes d'actuació a barris que va fer ahir al matí a la plaça de Sant Pere Màrtir, acompanyat dels també candidats Montse Torras i Jordi Güell.

Berga va assenyalar que el seu compromís per estendre aquest model a tota la ciutat és «ferm». En aquest sentit, va explicar que el model contempla dues fases: una primera de diagnosi participativa, «per a la qual és imprescindible la implicació dels veïns i veïnes, comerços i tot el teixit associatiu vinculat al barri i amb un important suport tècnic d'acompanyament»; i una segona que consisteix a determinar quines accions s'han de dur a terme.

Berga destaca la necessitat d'actuar especialment en aquells barris que «van néixer als anys 50 i 60, de manera desordenada en la majoria de casos, que han fet créixer la ciutat i que ara presenten mancances».