El candidat del PSC a l'alcaldia de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, veu «viable» poder encapçalar un govern d'esquerres i progressista a la ciutat. Malgrat la intenció d'ERC de liderar una alternativa amb el suport de Junts per Tarragona, En Comú Podem i la CUP, l'actual alcalde socialista va avisar ahir que serà difícil justificar un front que només sigui «anti-Ballesteros». A l'espera d'iniciar la ronda de converses formals, Ballesteros va picar l'ullet a En Comú Podem, amb qui tenen, va dir, «una àmplia coincidència programàtica i d'objectius a traçar».

Josep Fèlix Ballesteros va afirmar que el seu objectiu és reeditar l'alcaldia i liderar «un govern d'orientació d'esquerres i progressista», tot i que va insistir que no tanca la porta a governar en minoria perquè saben «teixir consensos i acords». Sota la premissa que queden «tres setmanes per endavant» i que «no cal precipitar-se», l'actual alcalde va avançar que obrirà converses formals amb la resta de grups.

Tot i això, va revelar que els contactes informals «apunten a possibilitats molt bones». L'alcalde va opinar que els que pretenguin sumar majories amb el «front anti-Ballesteros» com a denominador comú ho tindran difícil per justificar-ho. «Sempre és una mala decisió apuntar-se als fronts 'anti' o en contra», va etzibar, i va indicar que el seu propòsit és fer propostes en positiu i que posin al centre la ciutat, les polítiques socials i els projectes de futur.