Quan parlem de Mienerg, parlem d'energia solar. Parlem d'una empresa consolidada, en la qual hi ha diferents departaments: administració, enginyeria, comercial, instal·lació i servei tècnic. Tots ells estan relacionats amb les instal·lacions renovables, amb una experiència mitjana de més de 10 anys en aquest sector.

És per això que Mienerg ofereix sistemes «clau en mà» d'instal·lacions, per tal que els seus clients no s'hagin de preocupar de res més que comprovar numèricament el seu estalvi acumulat i ser conscients que estan col·laborant positivament en la transició energètica mundial.

Què és l'autoconsum fotovoltaic?

És la producció d'electricitat per al consum propi. Actualment, les instal·lacions d'autoconsum connectades a la xarxa interior de casa nostra són totalment legals i viables tècnicament i econòmicament, i també ajuden a equilibrar la xarxa. A escala domèstica, l'autoconsum fotovoltaic requereix bàsicament una instal·lació solar fotovoltaica, que transformarà l'energia del sol en energia elèctrica. És una tecnologia fàcil d'instal·lar i també de mantenir.

Qui pot tenir una instal·lació d'autoconsum fotovoltaic a casa seva?

Qualsevol persona pot generar la seva pròpia electricitat i consumir-la a casa seva. Amb les instal·lacions d'autoconsum es pot cobrir totalment o parcial el consum d'energia elèctrica de l'habitatge, la comunitat de veïns, l'edifici, empresa o qualsevol centre consumidor. Quan el sistema de generació no produeix energia suficient es pot seguir consumint electricitat a través de la xarxa elèctrica i quan la producció és superior a la demanda, és possible abocar l'excedent a la xarxa amb una compensació per part de la companyia elèctrica.

Avantatges de l'autoconsum

Pel que fa als avantatges energètics i ambientals, l'autoconsum contribueix a la seguretat i la garantia de subministrament; redueix el consum de combustibles fòssils i la dependència energètica amb l'exterior; ajuda a complir els objectius de Catalunya i de la UE en matèria d'energies renovables, amb un cost inferior a altres mecanismes; contribueix a la descarbonització i a la millora de la qualitat de l'aire i està a l'abast de tothom.

D'altra banda, l'autoconsum també aporta avantatges al mateix ciutadà que decideix aplicar aquest sistema. L'autoconsum comporta un estalvi energètic i econòmic i permet gestionar la pròpia energia i afavorir l'apoderament del ciutadà, obrint la porta al vehicle elèctric amb energia quilòmetre zero.

A més a més, a partir d'aquest any 2020 els usuaris ja poden rebre la compensació per energia excedentària.