El grup municipal socialista a l'Ajuntament de València va denunciar ahir que l'alcaldessa de València, Rita Barberá, "ha ordenat despenjar un dels quadres més rellevants de la pinacoteca municipal per emportar-se'l a les dependències d'alcaldia i redecorar el seu despatx". En aquest sentit, el regidor socialista Juan Soto va explicar que, per indicacions de l'alcaldessa, el passat 18 d'octubre operaris municipals van despenjar del Museu d'Història de la ciutat el quadre La Sagrada Familia, de Juan de Juanes, per traslladarlo al Saló Pompeià, una de les dependències municipals utilitzades per Barberá.

El representant socialista va censurar l'"actitud caciquil" de l'alcaldessa de València en "despenjar un quadre d'un museu municipal, destinat al gaudi ciutadà i a la contemplació pública, per penjar-lo en un despatx en el qual només el podran veure els seus ulls".

Soto va precisar que el quadre, d'estil renaixentista, és "un dels més rellevants de la pinacoteca municipal i l'única obra del pintor Juan de Juanes propietat del consistori, circumstància que agreuja encara més la situació". De fet, "va ser al saló Pompeià fins a l'any 2003, i pel seu valor es va traslladar al museu perquè pogués ser contemplat pels ciutadans després de passar anys en els despatxos com a conseqüència de la falta d'un museu municipal, que no va ser inaugurat fins a l'any 1989 i no va ser convertit en pinacoteca municipal fins que el Partit Popular va arribar al govern municipal", va afegir.